Τα παιδιά τραγουδούν για την ειρήνη στο Μέγαρο Μουσικής

Εκατό χρόνια από την έναρξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, οι αίθουσες συμφωνικής μουσικής του δικτύου ΕCHO (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής) σε ανάμνηση του πλέον καθοριστικού γεγονότος της σύγχρονης Ιστορίας, επέλεξαν ως κοινή μέρα εορτασμού την 9η Νοεμβρίου.

Οι παιδικές φωνές της Χορωδίας Rosarte, την οποία δίδαξε και διευθύνει η Ρόζη Μαστροσάββα, ενώνονται για να ερμηνεύσουν Τραγούδια από όλο τον κόσμο για την ειρήνη. Οι 80 χορωδοί του νεανικού συνόλου (τμήμα των μεγάλων παιδιών της Χορωδίας Rosarte) θα φιλοξενηθούν στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής

Αθηνών, το πρωί της Κυριακής 9 Νοεμβρίου (ώρα 11:30 π.μ.) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Κυριακή πρωί στο Μέγαρο-Το Μέγαρο των παιδιών. Στο πιάνο συνοδεύει η Τζένη Σουλκούκη. Συμμετέχει επίσης ο νεαρός μουσικός Περικλής Καλούμενος, που θα παίξει το παραδοσιακό περουβιανό κρουστό καχόν.

To μουσικό αφιέρωμα θα συνεχιστεί το βράδυ της Κυριακής 9 Νοεμβρίου με την εκδήλωση «Ο άγνωστος στρατιώτης», κατά την οποία θα παρουσιαστεί σε πρώτη πανελλήνια το ομώνυμο έργο του Γιώργου Απέργη, καθώς και η «Ιστορία του στρατιώτη» του Ιγκόρ Στραβίνσκι.

Τιμές εισιτηρίων: 8 € (ειδική τιμή για φοιτητές, παιδιά και νέους έως 25 ετών, και για έναν συνοδό παιδιών έως 15 ετών). Γενική είσοδος: 14 €.

Διαβάστε επίσης:

Οι Scorpions βραβεύτηκαν στη Γερμανία για τη συναυλία τους στο Λυκαβηττό!

Λίνα Μενδώνη: "Έχουν βρεθεί τα τμήματα από το ψηφιδωτό"

Λουκέτο στο συναυλιακό χώρο "Stage Volume 1" στο Μοναστηράκι

Δέκα αιώνες μπροστά το ψηφιδωτό της Αμφίπολης!

Κατερίνα Περιστέρη για το ψηφιδωτό: "Δεν χόρταινα να το κοιτάζω"

Το "μπλε" της Αμφίπολης: Ένα πανάκριβο υλικό που υπάρχει και στο θεό Άμμων- Ρα της Αιγύπτου

Απρόσμενοι σύμμαχοι της επιστροφής των Μαρμάρων

Keywords
Τυχαία Θέματα