Τα "έχωσαν" στην MacCartney για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

Την έντονη αντίδραση ορισμένων χρηστών του instagram προκάλεσε η λεζάντα της φωτογραφίας με τα Μάρμαρα του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείου που «ανέβασε» η σχεδιάστρια μόδας Stella MacCartney με λεζάντα «Το Βρετανικό Μουσείο τα "σπάει", έχω εντυπωσιαστεί με αυτό».

«Είναι κλεμμένα από τον Παρθενώνα στην Αθήνα» γράφει ένας χρήστης, με έναν δεύτερο να σημειώνει: «Ντροπή σου που είσαι και καλλιτέχνης, να είσαι ανενημέρωτη για την ιστορία και ότι τα Μάρμαρα εκλάπησαν από την Ελλάδα».

«Το Μουσείο της Ακρόπολης τα "σπάει" επίσης! Τσέκαρε που ανήκουν αυτά τα μάρμαρα! Στο μουσείο στο οποίο μπορείς να σηκώσεις το βλέμμα και να δεις μπροστά σου την Ακρόπολη και το σημείο από όπου προέρχονται αυτά τα μάρμαρα... τον Παρθενώνα!» γράφει ένας τρίτος.

«Είσαι σωστή. Είναι μοναδικά. Αλλά γιατί δεν επισκέπτεσαι το Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα για να δεις ακόμα περισσότερα» γράφει με ειρωνική διάθεση ένας άλλος χρήστης.

«Το βρετανικό μουσείο τα "σπάει" με τις κλεμμένες ιδιοκτησίες από άλλες χώρες όπως η Ελλάδα» τονίζει άλλος χρήστης.

Για την ιστορία σημειώνεται ότι «like» στη φωτογραφία και προφανώς τη λεζάντα έκαναν περισσότεροι από 5.000 χρήστες του Instagram.

Keywords
Τυχαία Θέματα