Συνταγματικοί οι περιορισμοί για τις συντάξεις των άγαμων θυγατέρων

Με τη βούλα του Ελεγκτικού Συνεδρίου μπαίνουν πλέον οι περιορισμοί στην χορήγηση συντάξεων στις άγαμες ενήλικες θυγατέρες των ενστόλων, καθώς έκρινε συνταγματικό το επίμαχο νομοθετικό πλαίσιο του 2010. Το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε την αίτηση 46χρόνη κόρης στρατιωτικού που ζητούσε να ακυρωθεί η άρνηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) να τις χορηγήσει σύνταξη λόγω θανάτου του πατέρα της.

Υπενθυμίζεται, οτι με το νόμο 3865/2010 θεσπίστηκαν πρόσθετοι περιορισμοί σε σχέση με το προγενέστερο καθεστώς και τέθηκαν αυστηρότερες προϋποθέσεις για τη θεμελίωση του δικαιώματος σύνταξης στις

άγαμες θυγατέρες ενστόλων. Μεταξύ των νέων ρυθμίσεων περιλαμβάνεται και η συμπλήρωση του 50ού έτους της ηλικίας τους κατά την 31.12.2010 για την θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Η άγαμη θυγατέρα υποστήριξε, μεταξύ των άλλων, ότι ο επίμαχος νόμος είναι αντίθετος στην συνταγματική αρχή της ισότητας, καθώς αντιμετωπίζει «αδικαιολόγητα δυσμενώς» τις άγαμες θυγατέρες που δεν είχαν συμπληρώσει το 50ο έτος της ηλικίας τους κατά την 31.12.2010 και οι οποίες για το λόγο αυτό και μόνο αποκλείστηκαν από την λήψη της σύνταξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα