Βόμβα Σουλτς: Είμαστε κοντά σε συμβιβασμό

Στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως θα υπάρξει συμβιβασμός για την Ελλάδα τις ερχόμενες ημέρες.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, που παρακολουθούν με αμείωτο ενδιαφέρον τις εξελίξεις σχετικά με το ελληνικό ζήτημα, ο κ. Σουλτς αναφέρθηκε στο χθεσινό έκτακτο Eurogroup, επισημαίνοντας πως το «μόνο δίκαιο είναι να δοθεί χρόνος στη νέα ελληνική κυβέρνηση να

αναλάβει το ρόλο της και να πάρει μία ανάσα».

Την ίδια ώρα, τόνισε ότι η αλληλεγγύη «δεν είναι μονόδρομος». Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Αν περιμένεις την αλληλεγγύη και νομίζεις ότι είναι δικαίωμά σου, υπάρχει και μια σειρά δικαιωμάτων και υποχρεώσεων που έρχεται με αυτή. Πρέπει να είσαι έτοιμος να συμβιβαστείς. Αλλά πιστεύω ότι και οι δύο πλευρές το καταλαβαίνουν αυτό».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως έχει την πεποίθηση πως ο κόσμος κατανοεί «ότι η κυβέρνηση πρέπει να βρει την ισορροπία της στην Ελλάδα και πρέπει να προσεγγίσει τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης. Πιστεύω ότι τις ερχόμενες ημέρες θα είναι πιθανό να βρεθεί ένας συμβιβασμός».

Keywords
Τυχαία Θέματα