Συνοδεία-πρόκληση για τον Παπούλια στην Μάλτα!

Ασφαλώς σημαντικό ήταν το ταξίδι που έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Μάλτα αυτή την εβδομάδα, αλλά η αποστολή που σχηματίστηκε για να τον συνοδεύσει θα μπορούσε να μην ήταν τόσο διευρυμένη. Πληροφορίες του «Secret» της Εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ αναφέρουν ότι μαζί με τον κ. Παπούλια ταξίδεψαν περίπου 30 άτομα, εκτός των πέντε δημοσιογράφων και τεχνικών της Δημόσιας Τηλεόρασης. Σε εποχές λιτότητας, ένας τέτοιος αριθμός για μια επίσημη επίσκεψη μάλλον είναι ιδιαίτερα

μεγάλος, ακόμα και αν μέρος των εξόδων καλύπτονται από την κυβέρνηση της φιλοξενούσας χώρας, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο.

Αλλωστε, στο παρελθόν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με μια σειρά από αποφάσεις του για τη μείωση του αριθμού των αστυνομικών της Προεδρίας, την περικοπή των υπερωριών και των δεξιώσεων κ.λπ., έχει δείξει ότι αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες της εποχής και έχει δώσει το καλό παράδειγμα απέναντι στις περικοπές που γίνονται στον Ελληνα φορολογούμενο. Ισως στην περίπτωση αυτή η αποστολή να χρειάστηκε να μεγαλώσει για λόγους που σχετίζονται με το περιεχόμενο του ταξιδιού, λεπτομέρειες του οποίου, βέβαια, δεν ήταν γνωστές την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές.

Οσο για το επόμενο ταξίδι του Προέδρου, αυτό μάλλον θα είναι πιο ευχάριστο, αφού θα πάει στα αγαπημένα του Γιάννενα, για να παραστεί στις εκδηλώσεις της επετείου απελευθέρωσης της πόλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα