RBS: Δεδομένη η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας, που θα ξεπεράσει τους στόχους της κυβέρνησης, δίνουν στη χώρα το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, κάτι όμως που θα φέρει και νέους πολιτικούς κινδύνους.

Αυτό επισημαίνει η RBS σε ανάλυσή της για την Ελλάδα, αναμένοντας το νέο πρόγραμμα στήριξης - το τρίτο κατά σειρά- μετά το Μάιο αλλά και σταδιακή έξοδο στις αγορές.

Η

Ελλάδα, σύμφωνα με την RBS, θα επιχειρήσει να επιστρέψει στις αγορές στα μέσα του 2014 επιδιώκοντας τα επιτόκια των 10ετών ομολόγων της να έχουν υποχωρήσει στο 6% ή και χαμηλότερα. Τα πλεονεκτήματα από μία τέτοια κίνηση τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο θα είναι μεγάλα, επισημαίνει.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η κυβέρνηση - με την ισχνή πλειοψηφία που έχει- δεν θα μπορέσει να περάσει νέα μέτρα λιτότητας και η σταθερότητα της θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, κάτι που θεωρεί δεδομένο. Το πώς θα εξελιχθεί η συνέχεια για την Ελλάδα είναι ένα καθαρά πολιτικό θέμα, ενώ δεν αποκλείονται εντάσεις αμέσως μετά τις εκλογές του Μαΐου.

Keywords
Τυχαία Θέματα