Συνεδριάζει την Τρίτη ξανά το Κυβερνητικό Συμβούλιο

Συνεδριάζει την Τρίτη, στις 2 μετά το μεσημέρι στη Βουλή, το Κυβερνητικό Συμβούλιο προκειμένου να αποτιμήσει την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την ανακοίνωση του Eurogroup, να προσδιορίσει την τακτική της κυβέρνησης και τα επόμενα βήματα στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές της χώρας.

Στη δήλωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup αναγνωρίζεται η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις, τονίζεται όμως ότι σημαντικά θέματα που παραμένουν ανοιχτά συζητούνται σε

βάθος και χρειάζεται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια για να γεφυρωθούν οι διαφορές.

Tο Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης κάλεσε δε τις ελληνικές Αρχές να επισπεύσουν το έργο τους με τους θεσμούς, με την προοπτική να επιτευχθεί μία επιτυχής κατάληξη της αξιολόγησης σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ τόνισε ότι απομένουν μόνο έξι εβδομάδες -περιλαμβανομένων των εθνικών διαδικασιών- προκειμένου τα δάνεια της Ευρωζώνης να μπορέσουν να εκταμιευτούν προς την Ελλάδα. Προειδοποίησε δε ότι ότι η αδυναμία πληρωμής ενός μικρού ποσού έχει το ίδιο νομικό αποτέλεσμα με την αδυναμία πληρωμής ενός μεγάλου ποσού.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο συνεδρίασε επί επτά ώρες την Κυριακή. Τότε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τονίσει ότι «θέλουμε στο αυριανό Eurogroup την καταγραφή της σημαντικής προόδου που έχει γίνει, όμως σε κάθε περίπτωση η επίτευξη της οποιασδήποτε συμφωνίας πρέπει να κινείται στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει».

Keywords
Τυχαία Θέματα