Συνεχίζει το υπουργειο Εθνικής Αμύνης το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής

Οι 421 πολίτες των μικρονήσων των Κυκλάδων, του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων που εξετάστηκαν κατά τον μήνα Σεπτέμβριο στην πρώτη φάση του προγράμματος προληπτικής ιατρικής του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, ασφαλώς και θα ευχαριστούν τους γιατρούς και τους νοσηλευτές των Ενόπλων Δυνάμεων για την παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας που τους παρέσχον, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς των ΕΔ προς τον Ελληνικό λαό, ιδίως την παρούσα χρονική στιγμή και συγκυρία.

Σύμφωνα με τα

τελευταία στοιχεία, στο πλαίσιο του προγράμματος προληπτικής ιατρικής και πρωτοβάθμιας περιθάλψεως που συνεχίζεται στα μικρονήσια, το Πλοίο Γενικής Υποστηρίξεως (ΠΓΥ) «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» του Αρχηγείου Στόλου, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε κατέπλευσε στην Κάσο, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα σήμερα βρέθηκε στη Χάλκη, ενώ θα επισκεφθεί ακόμη τη Σύμη, την Τήλο, τους Φούρνους, το Αγαθονήσι, τους Λειψούς, τους Αρκούς και την Αμοργό.

Συνεργάτες της αρμόδιας για το πρόγραμμα Αναπληρωτού Υπουργού Εθνικής Αμύνης Φώφης Γεννηματά σημείωναν ότι «το πρόγραμμα αυτό είναι επιτυχές και θα συνεχιστεί με τη βοήθεια και συμβολή όλων των Κλάδων των ΕΔ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΠΓΥ «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ», το μεγαλύτερο του ΠΝ, πραγματοποιεί τις αποστολές αυτές πάντα σε συνδυασμό με άλλες αποστολές ανεφοδιασμού σκαφών του Ελληνικού Στόλου ή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ή Νοτίως της Κρήτης, οπότε στην επιστροφή του προγραμματίζεται και η διέλευσή του από τα νησιά που έχουν προγραμματιστεί κάθε φορά. Για το σκοπό αυτό άλλωστε, το ΠΓΥ «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» διαθέτει μια πλήρη θεραπευτική μονάδα, εξοπλισμένη με χειρουργείο, μονάδα εντατικής θεραπείας, θάλαμο ασθενών, ακτινολογικό - μικροβιολογικό εργαστήριο και οδοντιατρείο. Στο πλοίο επιβαίνει μια διευρυμένη διακλαδική ομάδα ιατρών των ακόλουθων ειδικοτήτων: Γενικός Χειρουργός (ΣΞ), Παθολόγος (ΣΞ), Καρδιολόγος (ΠΑ), Γυναικολόγος (ΠΝ), Ακτινολόγος (ΠΝ), Οφθαλμίατρος (ΠΝ), Παιδίατρος (ΠΝ), Μικροβιολόγος (ΠΝ), Οδοντίατρος (ΠΝ), καθώς και νοσηλευτές. Η διακλαδική ιατρική ομάδα θα μπορεί επιπλέον αυτή τη φορά, να εξετάζει τους ασθενείς με τη χρήση του φορητού υπερηχοτομογράφου και μικροβιολογικού αναλυτή.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα