Συνάντηση Καμμένου με αντιπροσωπεία του ΣΕΚΠΥ για την ελληνική αμυντική βιομηχανία

Θέματα της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Καμμένου με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ), οι οποίοι εκπροσωπούν την ελληνική αμυντική βιομηχανία.

Όπως έγινε γνωστό, τα μέλη του ΣΕΚΠΥ παρουσίασαν τις προτάσεις τους για την αμυντική βιομηχανία ενώ από την πλευρά του ο ΥΠΕΘΑ επισήμανε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την ανάδειξη του ρόλου της, όχι μόνο στην κατεύθυνση της εκπληρώσεως

των επιχειρησιακών αναγκών των τριών Κλάδων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και στον κρίσιμο για τη βιωσιμότητά τους τομέα των εξαγωγών.

Στο εγγύς μέλλον, ο ΣΕΚΠΥ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση ολομέλειας στην οποία προσκλήθηκε και ο ΥΕΘΑ, προκειμένου να παρουσιάσει τις προτάσεις και τις θέσεις του υπουργείου αναφορικώς με τη στήριξη και την ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

Στο πλαίσιο αυτό, την προσεχή Δευτέρα, οι Αναπληρωτής ΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος, ΥΦΕΘΑ Νίκος Τόσκας και Γεν. Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ Γιάννης Ταφύλλης, πρόκειται να επισκεφθούν το εργοστάσιο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) στον Υμηττό, συνεχίζοντας τις ενημερωτικές επισκέψεις τους, που έχουν ήδη ξεκινήσει, στις ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα