''Στρίβειν'' δια της ...ιστορίας

Ιστορία. Πολύ ιστορία. Πήξαμε στην ιστορική αναδρομή. Στις παραπομπές και τις 'μπηχτές'.

Κι ενώ η τρόικα κατέφθασε με νέες απαιτήσεις για πρόσθετα μέτρα, η ελληνική πολιτική σκηνή, παίζει με τις σκιές του παρελθόντος, σε ένα άνευ προηγουμένου θέατρο του παραλόγου.

Λογικά αυτό που θα περίμενε κάποιος είναι σχεδιασμοί, προτάσεις, έρευνα, πιθανές διαφωνίες και αντιρρήσεις για όλα αυτά που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στη χώρα και τους πολίτες.

Δηλώσεις,

επανεκτιμήσεις και απολογισμό των όσων αποφασίστηκαν επιβλήθηκαν και όλων όσων πρόκειται να αποφασιστούν το επόμενο διάστημα.

Αντ΄ αυτού ακούμε τα απίθανα. Ποιος κυβέρνησε σωστά τα προηγούμενα χρόνια. Ποιος ήταν περισσότερο δημοκράτης. Ποιος ξεκίνησε τη λάθος πορεία της οικονομίας, ποιος τη συνέχισε και ποιος την περιέθαλψε...

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο Συνέδριο της ΝΔ, ανέφερε ότι 'ο Ανδρέας Παπανδρέου κατέστρεψε τη χώρα'

Το ΠΑΣΟΚ σύσσωμο αντέδρασε. Από τον Παπουτση,την Γεννηματά και τον Καρχιμάκη, μέχρι τον Παναγιωτακόπουλο και τον ίδιο τον Β.Βενιζέλο που κατά πληροφορίες είχε και τηλεφωνική συνομιλία του με τον πρωθυπουργό για το θέμα.

Απάντηση στα όσα υποστήριξε ο Μ. Βορίδης για την πολιτική του Α. Παπανδρέου και τα αποτελέσματα που είχε στην ελληνική οικονομία, έδωσε ο Θ. Πάγκαλος, ο οποίος θεώρησε ότι , ευκαιρίας δοθείσης, πρέπει κι εκείνος να προσθέσει τη δική του ιστορική αλήθεια, υποστηρίζοντας ότι: 'Αν είναι κάποιος που κατέστρεψε την Ελλάδα,αυτός είναι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο Β'. Αυτός ο ανύπαρκτος πρωθυπουργός' όπως είπε.

Αμέσως μετά ο Β. Πολύδωρας, ως Κολοκοτρώνης -κατά δήλωσή του- αναζητά συνεννόηση, με όλους τους εμπόλεμους και πιο συγκεκριμένα με τη Χρυσή Αυγή, την οποία καθώς φαίνεται, στον στρατηγικό του σχεδιασμό,θεωρεί εν δυνάμει, σύμμαχο της Νέας Δημοκρατίας...

Η Νέα Δημοκρατία δηλώνει, δια του εκπροσώπου της, ότι δεν τίθεται θέμα συνεργασίας.

Η δε Χρυσή Αυγή από την πλευρά της, απαντά σε στυλ Τσαρλς Μπουκόφσκι, δηλώνοντας, ότι 'φτύνει όλους τους διεφθαρμένους πολιτικάντηδες και δεν ξεχνά τις προδοσίες της ΝΔ, που οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή'..

Την ίδια στιγμή η ελληνική ανταγωνιστικότητα -ναι υπάρχει ακόμα-κάνει νέα βουτιά και σκάει με τη μούρη στα βράχια.

Ο Σόϊμπλε αποκλείει περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους της χώρας, απαιτώντας νέες "θυσίες" από την ελληνική κυβέρνηση.

Η ελληνική οικονομία ρακένδυτη κι εκλιπαρούσα, καταβροχθίζει τις σάρκες της, ενώ οι πολιτικοί της ηγέτες, ανοίγουν τα χρονοντούλαπα της ιστορίας και ψάχνουν τις λάθος βελονιές, στα αραχνιασμένα, άδεια κοστούμια, του παρελθόντος....

Σε λίγο δηλαδή στη Βουλή, αντί να συζητούν τις νέες μειώσεις μισθών, αποζημιώσεων, συντάξεων,για τα νοσοκομεία που υπολειτουργούν και πάνε για κλείσιμο, για τούς ανέργους που έχουν ανέβει ήδη στο Ζάλογγο και σέρνουν το χορό,θα αναλύουν τη συμφωνία της Βάρκιζας, το δεύτερο αντάρτικο,τη μάχη των Δαρδανελλίων, την κατάληψη του Αφιόν-Καραχισάρ, και την πτώση του Βυζαντίου...

Ταυτόχρονα οι τροϊκανοί, στο νέο μενού της ανθρωποφαγίας, ήδη σερβίρουν νέες απολύσεις 15.000 επιπλέον υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2014, "πρόγραμμα κινητικότητας" σε άλλους 12.500 , καινούργιο όριο δαπανών στον ασφαλιστικό φορέα και συρρίκνωση του τομέα υγείας.

Κι αυτά είναι μόνο τα ορεκτικά, γιατί στο κυρίως γεύμα μας ετοιμάζουν έκπληξη...

Αφού λοιπόν οι ειδήμονες περί πολιτικής, ψηφισμένοι ηγέτες μας, προτιμούν τις ρητορικές του ιστορικού παρελθόντος, από την πραγματικότητα,να τους ενημερώσουμε, ότι ακόμα και οι προαιώνιοι εχθροί των πόλεων-κρατών της αρχαίας Αθήνας και Σπάρτης, έβαλαν στην άκρη έχθρες και διχόνοιες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού τον εχθρό.

Γιατί αντίθετα από μας, εκείνοι δεν περίμεναν τους Πέρσες για να διαπραγματευτούν. Πολέμησαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα