Το καλοκαίρι των αλλαγών

Σε ένα εξαιρετικά δύσκολο από οικονομικές συνθήκες καλοκαίρι το πολιτικό σύστημα καλείται πλέον να προσαρμοστεί και να αλλάξει ταχύτητα σε δύο επίπεδα.

Τα κυβερνητικά στελέχη να επιταχύνουν τις μεταρρυθμίσεις εκείνες που αφορούν την πραγματική απελευθέρωση της οικονομίας και όχι τις καλυμμένες περικοπές μισθών και συντάξεων. Με στόχο αφενός να υπάρξει ελπίδα εξόδου στην κοινωνία από την απίστευτη περιπέτεια που βιώνει καθημερινά ο πολίτης αφετέρου επιτέλους να «σουλουπωθεί» το οθωμανικό κράτος της Αθήνας.

Προκαλεί

αίσθηση το γεγονός πως καθημερινά οι πολίτες βομβαρδίζονται με ειδήσεις που τους τρομοκρατούν καθώς κανένα επιτελείο δεν σκέφτηκε στο πακέτο να συμπεριλάβει και λύσεις που θα εξυπηρετούν τους πολίτες. Ισως βέβαια οι τελευταίες να μην περιλαμβάνονται στα σχέδια της τρόικας και να χρειάζονται μελέτη, σχεδιασμό και δουλειά από τους μηχανισμούς του υπουργείου. Είναι όμως απαραίτητες.

Την ίδια ώρα όλο το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να βρει διεξόδους, ώστε σύντομα να βρεθούν εκείνες οι ιδεολογικές πλατφόρμες που θα συνενώσουν τους πολίτες σε μεγάλα και ισχυρά κόμματα και πολιτικά ρεύματα ώστε εκλείψει η πιθανότητα της επικράτησης των ευκαιριακών σχηματισμών διαμαρτυρίας. Η κρίση δείχνει πλέον τα δόντια της και ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας δοκιμάζεται σκληρά. Χωρίς συγκροτημένες απόψεις, σχέδιο και διάθεση συνεννόησης να βγει η χώρα από το αδιέξοδο σύντομα κάθε προσπάθεια του πολιτικού συστήματος θα προσκρούει σε ένα τοίχο κοινωνικής αδιαφορίας με μοχλό δήθεν σωτήρες με λαικίστικο λόγο. Και η χώρα πιθανά να μην έχει ή να μην της δοθούν άλλες ευκαιρίες μετά από αυτό το πραγματικά δύσκολο θέρος..

Keywords
Τυχαία Θέματα