Στον Υπουργό Πολιτισμού η ερευνητική ομάδα του Ναυαγίου των Αντικυθήρων

Στο γραφείο του δέχτηκε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Τασούλας την ομάδα των αρχαιολόγων της ερευνητικής ομάδας του Ναυαγίου των Αντικυθήρων , την οποία και συνεχάρη για την επιτυχή ολοκλήρωση της φετινής αποστολής.

Η έρευνα της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων (ΕΕΑ), υποστηριζόμενης από το Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο Woods Hole, η οποία διήρκεσε από τις 15 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 7 Οκτωβρίου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία παρά τις δυσχέρειες από τους έντονους βόρειους ανέμους, στην περιοχή του γνωστού Ναυαγίου των Αντικυθήρων.

Από το ναυάγιο ανελκύστηκαν το 1900 από Συμαίους σφουγγαράδες, πλήθος μαρμάρινων και χάλκινων αγαλμάτων και ο περίφημος Μηχανισμός των Αντικυθήρων.

Στη διάρκεια της έρευνας πραγματοποιήθηκε η ακριβής τοπογραφική αποτύπωση της θέσης του ναυαγίου και δημιουργήθηκε τρισδιάστατο μοντέλο της βυθομετρικής και φωτογραφικής απεικόνισης.

Ο κ. Τασούλας εξήρε την επιστημονική σημασία της αποστολής καθώς και την άριστη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που χρηματοδότησε το πρόγραμμα, την οποία χαρακτήρισε υποδειγματική, ευχαριστώντας τους χορηγούς.

Διαβάστε επίσης:

Νέο δάπεδο στο Ερεχθείο

Με Σαμαρά και Τασούλα θα συναντηθεί η Άμαλ Αλαμουντίν - Κλούνεϊ

Ο γάμος του George Clooney έγινε καρτούν (ΦΩΤΟ)

Γερμανοί αρχαιολόγοι: "Στην Γερμανία ενδιαφέρονται πολύ για τον Μέγα Αλέξανδρο"

Κρατούσαν στεφάνι με επιγραφή οι Καρυάτιδες;

Νέα θεατρική περίοδος για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ρομπότ - πρωταγωνιστής παίζει σε θεατρική παράσταση

Keywords
Τυχαία Θέματα