Στον ανακριτή ο Μπαλτάκος

Για μια ολιγόλεπτη κατάθεση πέρασε σήμερα το πρωί το κατώφλι του ανακριτή, ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, Τάκης Μπαλτάκος. Η έρευνα αφορά στην καταγραφή του από τον προφυλακισμένο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη σε βίντεο, το οποίο ο κατηγορούμενος για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση έβγαλε στη δημοσιότητα.

Ο

Τάκης Μπαλτάκος σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλέστηκε την αρχική του κατάθεση στην εισαγγελέα Καλλιόπη Νταγιάντα, η οποία άσκησε δίωξη στον Ηλία Κασιδιάρη για το κακούργημα της παραβίασης του νόμου περί ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Το πρώην κυβερνητικό στέλεχος, κατα πληροφορίες υποστήριξε ότι δεν γνώριζε πως ο Ηλίας Κασιδιάρης βιντεοσκοπούσε τη συνομιλία τους. Σημειώνεται, οτι εντός των επόμενων ημερών θα κληθεί σε απολογία και ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Η δικογραφία άνοιξε μετά τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής με τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκο κατά την οποία ο δεύτερος αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις δυο υπουργών (Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης) στη Δικαιοσύνη για την εκκρεμή δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής. Πέρα από το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνομιλίας που κατατέθηκε στη Βουλή, το φως της δημοσιότητας είδε και το επίμαχο βίντεο με πρωταγωνιστή τον Τάκη Μπαλτάκο να συνομιλεί με τον Ηλία Κασιδιάρη στο γραφείο του πρώτου στη Βουλή.

Σ.Σ

Keywords
Τυχαία Θέματα