Στη φυλακή πρώην αξιωματικός για τις μίζες των Leopard

Την άγουσα για τις φυλακές πήρε μετά την απολογία του στον ανακριτή διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή, ο πρώην αξιωματικός Παναγιώτης Κατσής, που κριθηκε προφυλακιστέος για την υποθεση της σύμβασης των Λεοπαρντ.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος -σύμφωνα με πληροφορίες- αρνήθηκε ότι τα 3 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν στο λογαριασμό του προέρχονται από δωροδοκία από τη γερμανική εταιρεία reinhmental προκειμένου αυτή να αναλάβει υποκατασκευαστικό έργο

της προμήθειας των λέοπαρντ ύψους 120εκατ. Ευρώ. Μάλιστα, φέρεται να υποστήριξε ότι τα 2 εκατομμύρια ανήκουν στον Παναγιώτη Ευσταθίου, με τον τελευταίο να προβαίνει σε παραδοχή της ισχυρισμού με δήλωσή του στον ανακριτή.

Για το 1εκ. Ευρώ ο Π. Κατσής υποστήριξε ότι ήταν "δάνειο" από τον Ευσταθίου προκειμένου να τον στηρίξει, καθώς εκείνο το διάστημα αντιμετώπιζε οικονομικά πρόβλημα. Σημειώνεται, ότι ο κατηγορούμενος φέρεται υποστήριξε ότι διατηρούσε εδώ και χρόνια φιλικούς δεσμούς με τον Ευσταθίου.

Υπενθυμίζεται, ότι οι δικαστικές αρχές εντόπισαν εμβάσματα από το 2003 έως 2011 (ακόμα και όταν ήταν εν ενεργεία ο Π. Κατσής δηλαδή μέχρι το 2007) συνολικού ύψους 3.000.000 ευρώ. Τα εμβάσματα βρέθηκαν μέσω τραπεζικού λογαριασμού του Ευσταθίου από στοιχεία που μας ήρθαν από αίτημα δικαστικής συνδρομής στην Ελβετία και αφορούν σύμβαση του 2003 για την προμήθεια των αρμάτων μάχης Λέοπαρντ. Συγκεκριμένα αφορούν έργο που είχε αναλάβει η Rheinmetall ως υπεργολάβος συνολικού ύψους 120.000.000 ευρώ για το σύστημα διεύθυνσης πυρός και διοίκησης και ελέγχου των Λέοπαρντ. Μόνο για αυτήν τη σύμβαση σύμφωνα, με τα στοιχεία τα οποία έχουν συλλέξει οι αρχές, η "μίζα" ήταν 6.000.000 ευρώ.

Στο μεταξύ, τις επόμενες ημέρες θα κληθούν να απολογηθούν τρία ακόμη άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Πρόκειται για τον αντιπρόσωπο της rienhmental Π. Ευσταθίου, την σύζυγο του που φαίνεται ως συνδικαιούχος σε λογαριασμούς του και ένα ακόμη στρατιωτικό.

Keywords
Αναζητήσεις
π.κατσης αξιωματικος
Τυχαία Θέματα