Σταύρος εναντίον Σταύρου ...για την πρώτη φορά

Μήλο της έριδος φαίνεται ότι είναι οι νέοι ψηφοφόροι ενόψει της τριπλής κάλπης της Κυριακής. Το θέμα άλλωστε απασχόλησε τα media με αφορμή το τηλεοπτικό σποτ του Σταύρου Θοδωράκη για το Ποτάμι με τίτλο «η πρώτη φορά» που αναπαράχθηκε μέσω διαδικτύου. Σήμερα είχαμε νέο σποτάκι, του Σταύρου Καλαφάτη αυτή τη φορά, που επέλεξε να προβάλει μία συζήτηση με νέους για την πρώτη τους φορά!

Στο βίντεο του Σταύρου Θεοδωράκη εμφανίζεται μία κοπέλα (ηθοποιός) να μιλά για «την πρώτη της φορά»,

προκαλώντας την εντύπωση ότι αναφέρεται στην πρώτη ερωτική εμπειρία της. Η. αλήθεια αποκαλύπτεται αργότερα, όπου η κοπέλα διευκρινίζει ότι αναφέρεται στην πρώτη φορά που θα ψηφίσει, και μάλιστα το Ποτάμι. Το βίντεο ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από άλλα κόμματα και οργανώσεις για σεξιστική συμπεριφορά και εκμετάλλευση των ενστίκτων, ενώ προέκυψε και εσωκομματικό θέμα. Όπως έγινε γνωστό, αντίστοιχο σποτάκι, με ολόϊδια θεματολογία και πολλές ίδιες εκφράσεις, είχε ετοιμάσει και το επιτελείο Obama στις αμερικάνικες εκλογές.

Αντίθετα, στο σποτάκι του Σταύρου Καλαφάτη επιλέχθηκε μία πολύ πιο φυσιολογική προσέγγιση. Ο Σταύρος Καλαφάτης ανέβασε σήμερα ένα βίντεο με τίτλο «the generation map - να ψηφίζεις είναι εντάξει», το οποίο παραπέμπει ευθέως στο όνομα του συνδυασμού εντάξει, με θέμα τη συνάντηση και συζήτηση που είχε ο ίδιος με την κόρη του και την παρέα της. Θέμα της συζήτησης ήταν η πρώτη φορά που ψηφίζουν, οι απόψεις τους για τις εκλογές, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην πόλη τους, οι προτάσεις τους για τη Θεσσαλονίκη.

Είναι φανερό, ακόμη και αν κανείς δεν το λέει στο επιτελείο Καλαφάτη, ότι πρόκαιται για δύο τελείως διαφορετικές προσεγγίσεις: μία προκλητική για να εντυπωσιάσει και μία κανονική για να επικοινωνήσει. Με απλά λόγια, Σταύρος εναντίον Σταύρου για... την πρώτη φορά!

Δείτε εδώ το σποτάκι του Σταύρου Καλαφάτη στο kalpes14.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα