Στα δικαστήρια στέλνει ο Πετράκος τον Τατούλη

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Τρίπολης θα καθίσει την Τετάρτη 3 Ιουνίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, μετά από μήνυση του Θανάση Πετράκου για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση την εποχή που ήταν περιφερειακός σύμβουλος.

Αφορμή για τη μήνυση που κατέθεσε ο κ. Πετράκος, τον Απρίλιο του 2012, αποτέλεσαν δηλώσεις του περιφερειάρχη σε περιφερειακής εμβέλειας μέσα ενημέρωσης, μετά από επεισοδιακή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις αρχές του ίδιου μήνα. Υπενθυμίζεται

ότι η συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο αφορούσε τη λήψη απόφασης για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της μονάδας βιοαερίου στη θέση «Μπέρμπερη» του Δήμου Τρίπολης, με την οποία διαφωνούσαν κάτοικοι της εν λόγω περιοχής, ζητώντας η χωροθέτηση της μονάδας να γίνει στη ΒΙΠΕ της αρκαδικής πρωτεύουσας.

Οπως αναφέρει ειδικότερα στη μήνυσή του ο Θ. Πετράκος -που ήταν τότε περιφερειακός σύμβουλος στην ελάσσονα μειοψηφία- ο Π. Τατούλης, τις ημέρες μετά την επίμαχη συνεδρίαση και συγκεκριμένα στις 10 Απριλίου 2012, «έδωσε συνέντευξη σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Πελοποννήσου και τις δηλώσεις τις προέβαλαν ακόμη και οι πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικοί σταθμοί Mega και Antenna. Στην συνέντευξη αυτή, επί λέξει και εν γνώσει της αναλήθειας του περιεχομένου τους, με κατηγόρησε "…ότι προετοίμασα και υποκίνησα τη 'δολοφονική' (όπως τη χαρακτήρισε) επίθεση εναντίον του". Στη συνέχεια δήλωσε "…στόχος της δολοφονικής επίθεσης ήμουν εγώ και έχει εμπλοκή ο κ. Πετράκος σε αυτή την ενέργεια…"».

Keywords
Τυχαία Θέματα