Στα άδυτα του θρυλικού κλαμπ "STUDIO 54" (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Της Ανθής Βούλγαρη, εφημερίδα "Παραπολιτικά"

Αχαλίνωτο σεξ, ναρκωτικά και επιτυχίες της disco... συνθέτουν τις εικόνες του μυθιστορήματος με τίτλο «Εγκλήματα στο Μανχάταν», που έγραψε ο γνωστός σχεδιαστής μόδας Ντίμης Κρίτσας, βασιζόμενος σε αληθινά περιστατικά που συνέβησαν στο θρυλικό club «Studio 54», που εξέλιξε την ιστορία της νεοϋορκέζικης νύχτας στη δεκαετία του ’70, όπως την παρέλαβε από την παρέα του Σινάτρα τις δεκαετίες του ’50 και του ’60.

Ο Ντίμης Κρίτσας έζησε από μέσα τα όσα γίνονταν εκεί. Γαλαζοαίματες, stars

του Hollywood και κυρίες της υψηλής κοινωνίας έραβαν τα ρούχα τους σε αυτόν προκειμένου να τα φορέσουν το βράδυ για να λικνιστούν στον ρυθμό του DJ, ενώ ο ίδιος ήταν καθημερινά καλεσμένος στα ξέφρενα πάρτι της εποχής. Οπως ομολογεί, μάλιστα, αρκετές σελίδες του βιβλίου του, κομμάτια του οποίου δημοσιεύουμε σήμερα, είναι εμπνευσμένες από πραγματικά περιστατικά, ανάμεσα στα οποία και ένας φόνος που έφερε στην επιφάνεια ένα ανομολόγητο μυστικό.

Το εξώφυλλο του βιβλίου με τα όσα σημάδεψαν την ιστορία της νυχτερινής Νέας Υόρκης.

ΣΕΞ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ. «Η αίθουσα ήταν τεράστια, με ένα μικρό τετράγωνο στη μέση από μικρά μπαρ με καλογυμνασμένους, μισόγυμνους μπάρμαν, όπου οι ομοφυλόφιλοι παραμόνευαν για ένα χαμόγελο. Υπήρχε μια μεγάλη σκηνή και δύο ακόμη πατώματα με θεωρεία, όπου σε ένα ορισμένο σημείο αναγνώριζες γνωστά ονόματα της κοινωνίας και λίγο πιο μακριά ορισμένα άτομα να κάνουν ελεύθερα έρωτα, κανονικά ζευγάρια αλλά και μόνο αγόρια», περιγράφει στο μυθιστόρημά του ο κύριος Κρίτσας και συνεχίζει δίνοντας ακόμη πιο πιπεράτες λεπτομέρειες: «Εκεί ήταν το VIP δωμάτιο των ναρκωτικών και των διάσημων ανθρώπων της πόλης, τα χάπια και την κοκαΐνη που τους πρόσφεραν τη ρουφούσαν από τη μύτη με χρυσά καλαμάκια του Cartier ή μικρά κουταλάκια από το Tiffany’s... Μόνο ορισμένοι είχαν την ευκαιρία να βρίσκονται δίπλα στη Λάιζα Μινέλι, τον σχεδιαστή Χάλστον, τον Κάλβιν Κλάιν, την Μπιάνκα Τζάγκερ και πολλές φορές ακόμη και τη Λιζ Τέιλορ και την Νταϊάνα Ρος.. Το κοινό του Studio ήταν glamour, πλούτη, χλιδή, ωραίες γυναίκες και άνδρες χωρίς ταμπού και ιδίως ομοφυλόφιλοι όλων των ειδών».

Ο σούπερ σταρ Μάικλ Τζάκσον με την Κάθι Μπρίνερ.

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε και ο βασιλιάς της ποπ αρτ, Άντι Γουόρλοχ.

ΘΑΝΑΤΟΣ. Στο μυθιστόρημα του γνωστού σχεδιαστή, που ήδη κυκλοφορεί, ο θάνατος ενός Ελληνα, του Χρήστου, φέρνει στην επιφάνεια σκοτεινά μυστικά και πάθη: «Ο Χρήστος, ένα καστανόξανθο αγόρι με μπλε μάτια, ερχόταν αρκετά συχνά στη Νέα Υόρκη… Ηταν ένα όμορφο παιδί, ελληνικής καταγωγής και πολύ χαμηλών τόνων, εντελώς το αντίθετο από τη Σάρα... Ο θυρωρός τον γνώριζε και δεν τηλεφώνησε στο διαμέρισμα, αφού του είπε πως τον περίμενε η Σάρα. Ετσι ανέβηκε ανενόχλητος, άνοιξε την πόρτα και, αφού έβαλε το σακίδιό του στο σαλόνι, κατευθύνθηκε προς την κάμαρα να δει εάν η Σάρα κοιμόταν. Προς μεγάλη του έκπληξη η Σάρα ήταν με έναν άνδρα τον οποίο είχε ξαναδεί στο νησί, μυώδη, μεγαλόσωμο, αρρενωπό, που της έκανε έρωτα. Βλέποντας, όμως, τον Χρήστο από τον καθρέφτη, σταμάτησε και είπε: “Ποιος είναι αυτός;”. Αλλά ώσπου να συνειδητοποιήσει η Σάρα ότι ήταν ο Χρήστος, άκουσε την πόρτα να κλείνει και κάποιον να κατεβαίνει με το ασανσέρ. Φωνάζοντας “Χρήστο, Χρήστο”, άρχισε να κλαίει. Ο Τζο Μέντες κοίταζε χωρίς να μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει. Ο Χρήστος πήρε τη μηχανή, χωρίς να ξέρει πια τι του συνέβαινε. Ηλπιζε η Σάρα να ήταν τουλάχιστον καλά στην υγεία της και να μην είχε το παραμικρό μικρόβιο. Πιο πέρα, κι ενώ η ζωή του περνούσε από το μυαλό του γρήγορα, σαν κινηματογραφική ταινία, προσπαθώντας γρήγορα να περάσει ένα τεράστιο φορτηγό, δεν πρόλαβε και τον χτύπησε ένα αυτοκίνητο από την αντίθετη κατεύθυνση. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος».

Στους δημοφιλείς πελάτες ήταν και η Σοφία Λόρεν.

Ο πρίγκιπας Εμμανουήλ της Σαβοϊας, ο Βαλεντίνο και η Μαρίνα.

Ο εφιάλτης του AIDS

Από τον θάνατο του Χρήστου και μετά θα αποκαλυφθούν τρομερές αλήθειες. Μια εγκυμοσύνη, η κυρία της υψηλής κοινωνίας που πάσχει από AIDS και ένας φόνος. Ολα όσα περιγράφονται στο βιβλίο έχουν τη βάση τους σε πραγματικά γεγονότα, παρ’ όλα αυτά τα ονόματα των πρωταγωνιστών είναι καλυμμένα κάτω από αυτά των ηρώων του μυθιστορήματος. «Ο Τζο άφησε το μπαρ και πήγε να βρει τον Ιωνα, αλλά ο φίλος του δεν είχε φτάσει ακόμη. Παίρνοντας μια γενναία δόση κόκας, προσπάθησε να ηρεμήσει. Εάν όλα αυτά ήταν αλήθεια, την είχε πολύ άσχημα. Πού να φανταστεί ότι η δύσκολη, απρόσιτη και ψηλομύτα Σάρα θα είχε AIDS. Δεν είχε σκεφτεί να μη δώσει το πραγματικό του όνομα στον γιατρό και τώρα θα μπορούσε να μαθευτεί, όμως ο γιατρός ήταν της εμπιστοσύνης του Ρενάλντο. Με ένα καλό, φουσκωμένο τσεκ όλα θα πήγαιναν όπως έπρεπε. Η ζωή του πλέον είχε γίνει μια κόλαση κι αυτό χάρη στη Σάρα, που δεν φανταζόταν κανείς τι θα μπορούσε να σκαρώνει».

Keywords
Τυχαία Θέματα