"Πιο ενδεδειγμένος για να κυβερνήσει είναι ο Σαμαράς"



«Θεωρώ δεδομένο ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα κάνει θαύματα στον Πειραιά και να ξέρει ότι θα είμαι δίπλα του σε κάθε προσπάθεια που κάνει», δηλώνει ο δημοφιλής τραγουδιστής

Δώσαμε ραντεβού στην Πλατεία Κολωνακίου και στη συνέχεια κατηφορίσαμε με τα πόδια έως την οδό Μηλιώνη, όπου εδώ και λίγο καιρό λειτουργεί το «Pane Salame». Η δημοτικότητα του Σταμάτη Κόκοτα είναι εφάμιλλη

αυτής ενός ροκ σταρ στη Βρετανία. Κάθε δύο μέτρα τον σταματούσαν οι περαστικοί είτε για να βγουν μια φωτογραφία μαζί του είτε για να του πουν έναν καλό λόγο. Κι εκείνος, με την ευγένεια μιας άλλης εποχής, ανταποκρινόταν θετικά στον καθένα ξεχωριστά. Ενας λαχειοπώλης μάλιστα τον ρώτησε πώς να αξιοποιήσει τους στίχους των τραγουδιών που έγραφε και ο Σταμάτης υπομονετικά του εξήγησε τη διαδικασία από την κατοχύρωση μέχρι τη δισκογραφική.

Με το που καθήσαμε στο τραπέζι, το πρώτο θέμα συζητήσεως ήταν το πάρτι που οργάνωσε ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ στον Σκορπιό για τα γενέθλια της κόρης του. Μάλλον από τακτ προτίμησε να μου μιλήσει για τις δικές του αναμνήσεις από το νησί του Ωνάση, παρά να εκφράσει την πικρία που δεν προσεκλήθη να τραγουδήσει ο ίδιος, σε μια δυνητική πρωτοβουλία του Ρώσου μεγιστάνα, για να συνδέσει μ’ αυτόν τον τρόπο το παρελθόν με το παρόν. «Γύριζα από τη “Νεράιδα” στο σπίτι στις 8 το πρωί και στις 8.30 μου τηλεφωνούσε ο Αρίστος λέγοντάς μου: “Σε περιμένει αυτοκίνητο από κάτω, πρέπει να έρθεις γιατί έχω καλεσμένους στον Σκορπιό”. Μια φορά τραγούδησα για κάτι εμίρηδες 80 φορές τον “Μουσταφά” - ήταν το μοναδικό τραγούδι που ήξεραν. “Ξέρεις πόσα δισεκατομμύρια συμφωνία υπέγραψα τώρα;” με ρωτούσε ο φίλος μου ο Αρίστος, που με ήθελε πάντα μαζί του γιατί ήμουν τυχερός άνθρωπος. Θυμάμαι μια φορά μου είχε χαρίσει ένα αεροπλάνο για να σταματήσω να τρέχω στα ράλι, επειδή φοβόταν μην πάθω κανένα ατύχημα. Ομως δεν τον άκουσα και συνέχισα να τρέχω στους αγώνες».

Ο Αντόνιο, γνωστός από τα προηγούμενα εγχειρήματά του στο «Tutti a tavola» και το «Il Postino», έρχεται να πάρει την παραγγελία. Από το πλούσιο μενού ο Σταμάτης Κόκοτας επιλέγει λίγο καπνιστό σολομό και ψητά λαχανικά. «Ποτέ δεν έτρωγα πολύ, ούτε έπινα», εξηγεί τραβώντας μια ρουφηξιά από το πούρο του, τη μοναδική παρέκβαση από την υγιεινή ζωή που επιτρέπει στον εαυτό του.

«Πώς σου φάνηκαν τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών;», αλλάζω θέμα. «Ο κόσμος ταλαιπωρήθηκε και ψήφισε ό,τι ήθελε. Κατά τη γνώμη μου, ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο πιο ενδεδειγμένος για να κυβερνήσει. Κάνει ό,τι μπορεί. Παλεύει όπως παλεύουμε όλοι. Από την άλλη, ο Τσίπρας μάχεται και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι δικαίως μάχεται. Νομίζω ότι έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα η μοναδική λύση είναι η συνεννόηση. Είμαι βέβαιος ότι τα κόμματα θα καταλήξουν σε μια έξυπνη λύση, που είναι δύσκολη μεν, εύκολη δε. Πρέπει να βρουν τη χρυσή τομή, διότι ο κόσμος πονάει και είναι στενοχωρημένος». Για τη Χρυσή Αυγή ο δημοφιλής τραγουδιστής απαντά με ένα «ουδέν σχόλιο». Το ίδιο πράττει και για τα άλλα κόμματα, επαναλαμβάνοντας τη φράση «πρέπει να τα βρούνε για το καλό του τόπου».

Η άποψή του για τους Ευρωπαίους εταίρους μας και ιδίως για τη Γερμανία είναι κατηγορηματική: «Τώρα είμαστε υπό κατοχή, αλλά ό,τι κάναμε το κάναμε από μόνοι μας. Το άδικο είναι ότι τις ατασθαλίες ορισμένων τις πληρώνει ο λαός. Οι Γερμανοί κάπου φταίνε κι αυτοί, γιατί έχουμε παλιές ιστορίες, αλλά με τον τρόπο τους θέλησαν να βοηθήσουν. Ποιος όμως σε βοηθάει τη σήμερον ημέρα χωρίς να ζητάει ανταλλάγματα;».

Πριν αποχαιρετισθούμε, ο Σταμάτης Κόκοτας μοιράζεται τη χαρά του για το εκλογικό αποτέλεσμα στον Πειραιά και την επιτυχία του Βαγγέλη Μαρινάκη. «Είναι φίλος μου, όπως πολύ φίλοι μου ήταν ο πατέρας του, ο Μιλτιάδης, και ο θείος του, ο Θεμιστοκλής, ο καλύτερος μηχανικός που είχαμε για τα καράβια. Θεωρώ δεδομένο ότι θα κάνει θαύματα στο λιμάνι και να ξέρει ότι θα είμαι δίπλα του σε κάθε προσπάθεια που κάνει».

Keywords
Τυχαία Θέματα