Σουφλιά και Δήμα θέλει ο Χαρακόπουλος για την Προεδρία

Ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος τόνισε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και το Λάμπρο Καλαρρύτη ότι πρόσωπα της κεντροδεξιάς όπως ο Γιώργος Σουφλιάς και ο Σταύρος Δήμας θα μπορούσαν να αποτελέσουν άξιες υποψηφιότητες για την Προεδρία της Δημοκρατίας, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει κάποιο πρόσωπο από την κεντροαριστερά.

Ειδικότερα αναφερόμενος στην προεδρολογία, τάχθηκε κατά της πρότασης για υποψήφιο προερχόμενο από την Κεντροαριστερά σημειώνοντας

ότι κεντροδεξιά στελέχη όπως ο Γιώργος Σουφλιάς ή ο Σταύρος Δήμας χαίρουν υπερκομματικής εκτίμησης. Σημείωσε όμως ότι η χώρα δε χρειάζεται εκλογές αλλά πολιτική σταθερότητα και κοινωνική γαλήνη ενώ κάλεσε το ΣΥΡΙΖΑ να πάψει να παίζει με τους θεσμούς.

Σε ότι αφορά την λεγόμενη πανστρατιά της Δεξιάς, ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε ότι το θέμα δεν είναι αν θα δοθεί συγχωροχάρτι σε όσους έφυγαν αλλά αν η επάνοδος πρώην στελεχών όπως ο Γιώργος Καρατζαφέρης, που στο παρελθόν έχουν πολεμήσει λυσσαλέα το κόμμα, όπως είπε, θα βοηθήσει τη ΝΔ. «Το μείζον είναι πως θα αποκαταστήσουμε τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τα μεσαία στρώματα» τόνισε ο κ. Χαρακόπουλος.

Σκληρή ήταν η προειδοποίηση για το αντιρατσιστικό, καθώς είπε ότι αν δε συμπεριληφθεί σε αυτό η γενοκτονία των Ελλήνων σε Μικρά Ασία, Πόντο και ανατολική Θράκη οι βουλευτές της ΝΔ δεν πρόκειται να το υπερψηφίσουν. Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά άλλο για το ολοκαύτωμα των εβραίων και άλλο για τις γενοκτονίες των Ελλήνων.

Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε ότι έχει σημαντικό πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση και αν δεν προβεί σε ριζικές διορθώσεις θα το εισπράξει και εκλογικά.

«Τα καμπανάκια ήδη έχουν αρχίσει να χτυπούν με τις δημοσκοπήσεις, χρειάζεται επανασύνδεση με τα μεσαία στρώματα» προειδοποίησε χαρακτηριστικά. «Οι πολίτες δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να πληρώνουν αυτούς τους φόρους ακινήτων» είπε

Εξέφρασε πάντως την πεποίθηση ότι το Μέγαρο Μαξίμου εισπράττει τη δυσαρέσκεια του κόσμου σε σχέση με τα φορολογικά βάρη και επιχειρεί να κάνει διορθωτικές κινήσεις. «Θα υπάρξει οδικός χάρτης που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ με χρονοδιάγραμμα για φοροελαφρύνσεις» προέβλεψε ο βουλευτής της ΝΔ.

Επανέλαβε ότι με τη φοροκαταιγίδα των τελευταίων ετών ξεθωριάζουν οι ιδεολογικές αρχές της ΝΔ και υπογράμμισε ότι η λογική της υπέρμετρης φορολόγησης δεν οδηγεί πουθενά.

«Αυτή είναι η παράταξη του μέρμηγκα που αποταμιεύει, δεν είναι δυνατόν να ποινικοποιείται η ιδιοκτησία» τόνισε χαρακτηριστικά. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να διεκδικήσει πιο σθεναρά όσα θέλει από την τρόικα. «Τώρα έχουμε επιχειρήματα, έχει φτάσει η στιγμή να ξεπεράσουμε τη λογική σφάξε με αγά μου να αγιάσω» είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα