Σε εξέλιξη η συνάντηση Μέρκελ-Ομπάμα στο περιθώριο των G7

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η κρίσιμη συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου με τον Ομπάμα , στον οποίο στρέφει τώρα τις ελπίδες της η ελληνική πλευρά, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει παρέμβαση ικανή να πιέσει για την επίτευξη της συμφωνίας.
Η Μέρκελ από την πλευρά της ήλπιζε σε συμφωνία για την Ελλάδα πριν τη σύνοδο, αλλά τα σχέδιά της «ναυάγησαν».

Όπως αναφέρουν πληροφορίες ο Μπαράκ Ομπάμπα θα ζητήσει ρεαλισμό, τέλος στην λιτότητα και άμεσα

λύση για το ελληνικό ζήτημα, κατά την συνάντησή τους πριν την έναρξη των εργασιών των G7.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του τηλεοπτικού σταθμού Mega στην Ουάσινγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανησυχεί ότι η ελληνική κρίση απειλεί την παγκόσμια οικονομία για αυτό και θα επιμείνει ώστε να επέλθει άμεσα συμφωνία που θα αποτρέψει δυσάρεστες καταστάσεις.

Ειδικότερα κατά την παρέμβαση του Ομπάμα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος θα απευθύνει έκκληση σε Ευρώπη και Αθήνα να τερματίσουν τις πολιτικές ακροβασίες και να καταλήξουν σε συμφωνία το συντομότερο δυνατό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πηγή της αμερικανικής κυβέρνησης ανέφερε ακόμη πως ο Λευκός Οίκος και το υπουργείο των Οικονομικών των ΗΠΑ αντιμετώπισαν πρόβλημα το τελευταίο διάστημα στις επαφές τους με το ΔΝΤ και τη Γερμανία και πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή στις τάξεις της Ουάσινγκτον δεν κυριαρχεί η αισιοδοξία αλλά αντίθετα, οι Αμερικανοί εκτιμούν πως η κατάσταση είναι δύσκολη.

Keywords
Τυχαία Θέματα