Σε προεκλογικό πυρετό η χώρα

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο μετά τις χθεσινές συναντήσεις του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που κατέδειξαν την απουσία των προϋποθέσεων και κυρίως της πολιτικής βούλησης για την επιδίωξη συναίνεσης.

Ο κ. Τσίπρας, πρότεινε συναίνεση μέσα από σύγκλιση του Συμβουλίου

Πολιτικών Αρχηγών για να αποφασιστεί η ημερομηνία των εκλογών και να συζητηθεί το πρόσωπο του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας, κάτι που απέρριψε λίγες ώρες μετά ο Αντώνης Σαμαράς.
Το κυβερνητικό επιτελείο θεωρεί ότι ο γύρος των εντυπώσεων κερδήθηκε από τον κ. Σαμαρά ενώ έλεγαν ότι «ο κ. Τσίπρας αιφνιδιάστηκε από την αρχική τοποθέτηση του κ. Παπούλια που μίλησε για την ανάγκη συναίνεσης και αναγκάστηκε να αλλάξει γραμμή αμέσως μετά την συνάντηση».

Παράλληλα από το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου διέρρεε το βράδυ της Δευτέρας ότι «με τον τρόπο που κινήθηκε ο κ. Τσίπρας έκλεισε την πόρτα της συνεννόησης». Εξηγούσαν ότι υπό αυτές τις προϋποθέσεις δεν μπορεί να συγκληθεί συμβούλιο αρχηγών ούτε είναι στις σκέψεις του πρωθυπουργού να καλέσει τον κ. Τσίπρα για συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα