Φοροαπαλλαγές από την κυβέρνηση που δείχνουν... εκλογές

Μία σειρά φοροαπαλλαγών ανακοίνωσε ο Γιώργος Μαυραγάνης μιλώντας στη Θεσσαλονίκη στο "6ο Thessaloniki Tax Forum" που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο. Ο υφυπουργός Οικονομικών μεταξύ άλλων προανήγγειλε το τέλος των τεκμηρίων από το 2015 ενώ ανέφερε ότι θα επεκταθεί και στα επόμενα έτη η δυνατότητα καταβολής των τελών κυκλοφορίας

"με το μήνα" μετά την άρση της ακινησίας.

Οι ανακοινώσεις αυτές όπως είναι λογικό έκαναν πολλούς να μιλούν για προεκλογικές παροχές.

Αναλυτικά οι εξαγγελίες του Γιώργου Μαυραγάνη:

Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης από το έτος 2015 (φορολογικές δηλώσεις έτους 2016). Ο υφυπουργός επεσήμανε συγκεκριμένα ότι «στοχεύουμε να μεταβούμε σε μια εποχή χωρίς τεκμήρια, χάρη στην προετοιμασία που έχει γίνει με την αξιοποίηση πληροφοριών και την υιοθέτηση σύγχρονων ελεγκτικών εργαλείων, ελπίζω από τα εισοδήματα του 2015».

Επέκταση και στα επόμενα χρόνια της δυνατότητας καταβολής των τελών κυκλοφορίας στη βάση των πραγματικών μηνών κυκλοφορίας μετά την άρση της ακινησίας. Το μέτρο αυτό, το οποίο ισχύει φέτος δίνει τη δυνατότητα σε όσους είχαν καταθέσει τις πινακίδες τους να τις παραλάβουν, καταβάλλοντας τα τέλη κυκλοφορίας μόνον για τους μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους.

Μείωση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.), ώστε να αποφέρει έσοδα κάτω από το 1% του ΑΕΠ, από 1,43% που προβλέπεται να αποφέρει φέτος.

Μείωση των συντελεστών φορολογίας εισοδήματος για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, έτσι ώστε ο ανώτατος συντελεστής του 42% να μειωθεί στο 32%.

Αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο

που καθορίζει τις ποινικές κυρώσεις για φορολογικές παραβάσεις.

Διαβάστε επίσης:

Υποψήφια στις εκλογές η Μαρία Σπυράκη;

"Βαρομετρικό χαμηλό" στις σχέσεις Μητσοτάκη - Μεϊμαράκη

Αντώναρος: "Ο Καραμανλής ξέρει το καθήκον του" (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Τετ α τετ Μπακογιάννη - Ψυχάρη για την Α' Αθήνας

Έρευνα RASS: Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 5,3 μονάδες της Νέας Δημοκρατίας

Βιάζεται να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

Οι τρεις πρώτοι βουλευτές της ΝΔ στην Α' Αθήνας

Επιχείρηση "ηρεμία" από τον Αλέξη Τσίπρα

Τσίπρας: "Ζητάμε σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών"

Keywords
Τυχαία Θέματα