Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Σέρρες από τις πλημμύρες

Σε έξαρση βρίσκεται το πλημμυρικό φαινόμενο στον δήμο Βισαλτίας, με τα νερά στου Στρυμόνα να «πνίγουν» αμέτρητες καλλιεργήσιμες εκτάσεις και να έχουν μετατρέψει τον κάμπο του Αχινού, των Ιβήρων και της Μαυροθάλασσας σε μία απέραντη λίμνη.

Σε κίνδυνο παραμένει κτηνοτροφική μονάδα στον Αχινό, ο ιδιοκτήτης της οποίας, παρά τις συστάσεις από την αστυνομία και την αρμόδια δημοτική αρχή, δεν έχει απομακρύνει τα περίπου 300 ζώα, λέγοντας ότι δεν μπορεί να το πράξει.

Στον δήμο Εμμανουήλ Παππά, όπου έχουν πλημμυρίσει χιλιάδες στρέμματα, οι εργασίες για τα αναχώματα συνεχίζονται, προκειμένου

να προστατευτούν οι κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Στόικο.

Στην Κερκίνη, η κατάσταση παραμένει σταθερή, καθώς η στάθμη στη λίμνη να παραμένει στο μεν στο «κόκκινο», αλλά δεν έχει αυξηθεί θεαματικά, καθώς τα ανοιχτά θυροφράγματα διώχνουν το νερό που έρχεται από τη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με τις σημερινές μετρήσεις, η στάθμη της λίμνης παρουσιάζει σταθερότητα και μικρή πτώση δύο εκατοστών, φτάνοντας τα 36,15 μέτρα, δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Σερρών Κωνσταντίνος Στέφος.

O περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο αντιπεριφερειάχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, βουλευτές και δήμαρχοι της περιοχής θα έχουν συναντήσεις το μεσημέρι με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, προκειμένου να ζητήσουν την παρέμβαση της κυβέρνησης για την αποκατάσταση των υποδομών και την αποζημίωση των αγροτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα