"Σας αγαπώ" από Φούχτελ


Καλημέρα, καλημέρα. Ακόμα δεν το έχω χωνέψει αυτό που έγινε πάλι με τον Μπουτάρη! Ευτυχώς που ο καιρός έγινε καλοκαιρινός και θα την πέσω στη Χαλκιδική για να μη τον βλέπω.

«Σας αγαπώ» από Φούχτελ



Καιρό είχαμε να δούμε τον γνωστό και μη εξαιρετέο Γερμανό επιτετραμμένο Χανς Γιόακιμ Φούχτελ στην Ελλάδα.
Την προηγούμενη εβδομάδα, λοιπόν, εξέδραμε στην Ανατολική Μακεδονία, προκειμένου να βρεθεί στην Καβάλα,

όπου πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της επετείου της 25χρονης συνεργασίας ανάμεσα στο ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Νυρεμβέργης. Από το βήμα της εκδήλωσης, που έγινε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, ξεκίνησε την ομιλία του με το ρητό του Αριστοτέλη περί φιλίας, υπογραμμίζοντας ότι ανάμεσα στους Ελληνες και τους Γερμανούς υπήρχαν πάντα ισχυροί δεσμοί φιλίας και καλής συνεργασίας, για να συμπληρώσει: «Η φιλία των δύο χωρών ισχυροποιήθηκε όταν οι Ελληνες βρέθηκαν σε μια δύσκολη περίοδο και χρειάστηκε να κάνουν θυσίες και περικοπές». Μάλιστα, ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας: «Σας αγαπώ πολύ».

Χαμός στην Πέλλα


Τα έχουν πάρει στο κρανίο οι άλλοι δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που είδαν τον Καρασμάνη υπουργό. Μιλάμε για χοντρό άδειασμα. Ακούς, λοιπόν, από τις... διαρροές τους τη φυσιολογικότατη ερώτηση: «Μα είναι δυνατόν ο μοναδικός βουλευτής που στήριξε ανοιχτά τον Απόστολο Τζιτζικώστα να επιβραβεύεται με... υπουργοποίηση;» Μα είναι δυνατόν; Βλέπετε, και ο Διονύσης Σταμενίτης (φωτ.) και ο ξεραίνω το απ@@@ό μου στήριζαν δυνατά τον Γιάννη Ιωαννίδη και πάπαλα!
Ε, Δημήτρη Σταμάτη; Τι άποψη έχεις γι’ αυτό, ε; Για πες...

Τους απογοήτευσε


Με τη... χαρά έμειναν οι τοπικοί παράγοντες της Αλεξανδρούπολης και οι ψηφοφόροι του Σταύρου Θεοδωράκη, καθώς, με απόφασή του, μεταφέρθηκε ο τόπος διοργάνωσης του συνεδρίου του «Ποταμιού» στο Λαύριο. Οι Αρχές της πόλης, μάλιστα, ετοιμάζονταν για θερμή υποδοχή του προέδρου του νέου κόμματος, ενώ οι ιδιοκτήτες χώρων εστίασης είχαν κάνει τις παραγγελίες τους για να είναι «κομπλέ» στις 27-29 Ιουνίου, οπότε θα έφταναν οι 7.500 σύνεδροι του «Ποταμιού». Σημειώνεται ότι στην Αλεξανδρούπολη το κόμμα του Στ. Θεοδωράκη είχε καταγράψει υψηλό ποσοστό, της τάξης του 6,6%.

Συζητήσεις


Πολλά ακούγονται για τις κινήσεις του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Οι γνωρίζοντες λένε πως, μετά τη συστράτευσή του με τους Πολύδωρα, Νικολόπουλο, Ζώη, Σταυρογιάννη, θα συνεχίσει μαζί τους. Μάλιστα, οι εν λόγω πολιτικοί φαίνεται να είναι σε συζητήσεις με Ν. Κακλαμάνη και Γ. Καρατζαφέρη.

Στο φόρτε του ο Ζαγοράκης


Από νωρίς στα βαθιά της πολιτικής έχει μπει ο αρχηγός της Εθνικής μας, Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος τρέχει σε πολιτικούς ρυθμούς χωρίς περίοδο προσαρμογής. Λίγο τα συνεχή ταξίδια του στις Βρυξέλλες, λίγο όλοι οι κομματικοί και μη παρατρεχάμενοι που τον πιέζουν να τους… αξιοποιήσει σε μία από τις θέσεις των συνεργατών του, ο «Ζαγόρ» έχει αρχίσει να συνηθίζει τη νέα του καθημερινότητα. Ασε που αρχίζει και το Μουντιάλ…

Στα κάτω του ο «Πανίκας»


Σε μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της πολιτικής του θητείας βρίσκεται ο Ψωμιάδης, ο οποίος μετά την εκλογική αποτυχία στις ευρωεκλογές έχει να βρεθεί αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη για τα περιβόητα σαρανταπεντάρια. Πολλοί νομικοί κύκλοι προεξοφλούν πως δεν θα έχει καλό τέλος αυτή η ιστορία για τον «Πανίκα».

Στο Αγιον Ορος

Στην Αθωνική Πολιτεία βρίσκεται από χθες ο Τζιτζικώστας, προκειμένου να παραβρεθεί στην τελετή αλλαγής της Διοίκησης της Ιεράς Επιστασίας. Εχει αξία το ότι αυτή είναι η πρώτη επίσημη δραστηριότητα του Τζιτζικώστα μετά την εκλογή του στη θέση του Περιφερειάρχη -και έχει τον συμβολισμό της.

Ανοιγμα

Από την πρώτη ομιλία του κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Ορφανός φρόντισε να ξεκαθαρίσει τη στάση του απέναντι στον Τζιτζικώστα, δείχνοντας ότι δεν είναι διατεθειμένος να μπει στη λογική της στείρας αντιπαράθεσης με τον περιφερειάρχη, όπως είχε επιλέξει να κάνει ο προκάτοχός του.

Εβαλε πλάτη

Θετική σχολιάστηκε η αξιοποίηση του Γιώργου Ορφανού στην κυβέρνηση στη θέση του ΥΜΑΘ από κομματικούς κύκλους της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη. Και αυτό γιατί ήταν από τους λίγους βουλευτές που όλο το προηγούμενο δύσκολο διάστημα έβαλαν πλάτη στην κυβέρνηση και, κυρίως, δεν προκάλεσαν το παραμικρό πρόβλημα, κάτι που επιβραβεύτηκε στην πράξη.

Ενεργοποιείται

Ο Γιώργος Τοπαλίδης έστειλε επιστολή στον υπουργό Οικονομικών. Ο πολιτευτής της Ν.Δ. ζήτησε αλλαγή πολιτικής από την κυβέρνηση… μέσω του υπουργού. Φαίνεται πως ο δημοτικός σύμβουλος Κοζάνης ενεργοποιείται, καθώς θεωρείται δεδομένο πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα