Σάρωσε τα πάντα ο Βαλντέζ στην τεσσάρα του Ολυμπιακού!

Ο "ερυθρόλευκος"... τυφώνας σαρώνει τα πάντα το πέρασμά του. Ο Θρύλος διέλυσε με 4-1 τον Εργοτέλη στο "Παγκρήτιο" στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Σούπερ σταρ της αναμέτρησης ο Νέλσον Βαλντέζ που πέτυχε ένα απο το πιο γρήγορα χατ τρικ στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Παρουσία του προέδρου των "ερυθρολεύκων" Βαγγέλη Μαρινάκη και του τρομερού κόσμου του συλλόγου, στις εξέδρες, ενωμένος μια γροθιά

ο Ολυμπιακός, έκανε επίδειξη δύναμης και έστειλε μηνύματα ενόψει και της κατάκτησης του νταμπλ.

Με πολλές αλλαγές

Ο Μίτσελ, που πήρε και το καλύτερο δώρο απο τους παίκτες για τα 51α του γενέθλια, έκανε αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είχε αφήσει εκτός αποστολής τους Σαλίνο, Μανωλά, Μανιάτη, Ντομίνγκες, για να πάρουν ανάσες.

Παράλληλα έδωσε φανέλα βασικού στον Μέγιερι, αφήνοντας στον πάγκο τον Ρομπέρτο. Δεξί μπακ ήταν ο Μιγκέλ Τόρες και αριστερό ο Μπονγκ. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Μαρκάνο, Αβραάμ.

Οι Εντινγκά, Σάμαρης δέσποζαν στο κέντρο με τον Κάμπελ να είναι σο δεξί "φτερό" και τον Πέρεζ στο αριστερό. Λίγο πιο μπροστά τους ήταν ο Σέποβιτς και μοναδικός προωθημένος ο Βαλντέζ

Για τον Εργοτέλη, ο Καραγεωργίου είχε τον Στοίκοβιτς κάτω απο τα δοκάρια. Στην άμυνα απο αριστερά ήταν οι Τζανακάκης, Μεχία, Αντελέγιε, Ντιν. Οι Ιμπραίμ, Καρντόσο ήταν τα δυο αμυνικά χαφ. Δεξιά στην πτέρυγα ήταν ο Μπαντιμπαγκά και δεξιά ο Χαντί. Ο Μπουχαλάκης ήταν λίγο πίσω απο τον μοναδικό προωθημένο Μονακέλο.

Χατ τρικ ο Βαλντέζ

Ο Θρύλος ξεκίνησε αγριεμένος το ματς για να προσφέρει γκολ και θέαμα στον λαό του. Έτσι κι έγινε με τον Νέλσον Βαλντέζ να ήταν πρωταγωνιστής. Ο Παραγουανός στράικερ έκανε το 0-1 μόλις στο 3'. Εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την λάθος πάσα του Τζανακάκη, προς τον πορτιέρο Στοίκοβιτς, πλασάροντας τον με άνεση.

Έξι λεπτά αργότερα ο Βαλντέζ με πλασέ έκανε το 0-2 αφού βρέθηκε μόνος μέσα στην μεγάλη περιοχή, ύστερα απο έξοχη ασίστ του Σέποβιτς, που τράβηξε τρεις παίκτες πάνω του.

Ο Παραγουανός έκανε το γρήγορο χατ τρικ και ένα απο τα πιο γρήγορα στην ιστορία του Ολυμπιακού, βρίσκοντας δίχτυα στο 14' μετά απο ασίστ του Σάμαρη, μέσα στην μεγάλη περιοχή.

Το τέταρτο ο Κάμπελ και ευκαιρίες!

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και στο 31' ο Πέρεζ κέρδισε πέναλτι απο μαρκάρισμα του Τζανακάκη, μέσα στην μεγάλη περιοχή. Ο Κάμπελ ανέλαβε να το εκτελέση, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο τέσσερα.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Θρύλο να έχει κάνει εννέα τελικές προσπάθειες και τις έξι να βρίσκουν το τέρμα. Θα μπορούσε να είχε βάλει και άλλα τέρματα, αφού χάθηκε διπλή ευκαιρία στο 12' αλλά και στο 37' με τον Βαλντέζ να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ κι ενώ σούταρε λίγο έξω απο την μεγάλη περιοχή. Παράλληλα στο 34' υποδείχθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ ο Πέρεζ, απο τον πρώτο βοηθό Αλεξέα.

Αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Μίτσελ έκανε αλλαγή τον Εντινγκά, βάζοντας στην θέση του τον Μασάντο. Αλλαγές έκανε και ο Εργοτέλης, με τους Μεχία, Καρντόζο να βγαίνουν και τους Σαρρή, Κοζορώνη να παίρνουν τις θέσεις τους.

Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να πιέζει και απο το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Εργοτέλης απο την άλλη πλευρά προσπάθησε να κλείσει τους διαδρόμους.

Ιμπραίμ!

Στο 55' ο Εργοτέλης κατάφερε να μειώσει το σκορ σε μια ανύποπτη φάση. Ο Ιμπραίμ, που έχει παραχωρηθεί δανεικός απο τον Ολυμπιακό, πήρε την μπάλα αρκετά μέτρα έξω απο την μεγάλη περιοχή, προχώρησε, έκανε ένα δυνατό σουτ, στέλνοντάς την να καταλήξει στην γωνία της εστίας του Μέγιερι.

Κόκκινη υπεροχή!

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σάμαρης έβγαλε μια καταπληκτική ψηλοκρεμαστή μπαλιά στον Σέποβιτς, που κινήθηκε ανάμεσα απο το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Εργοτέλη. Ο Σέρβος κατέβασε την μπάλα, αλλά έκανε γρήγορο πλασέ με τον Στοίκοβιτς να διώχνει την μπάλα.

Στο 61' Ο Ντιν πήρε την... μπουκιά απο το στόμα του Κάμπελ, αφού ο Κοσταρικανός δέχθηκε μια ωραία διαγώνια ασίστ και πριν κάνει το πλασέ ο άσος του Εργοτέλη, έκανε το τάκλιν διώχνοντας την μπάλα. Ένα λεπτό αργότερα ο Μπαντιμπανγκά βρέθηκε τετ α τετ με τον Μέγιερι, έκανε το σουτ, με τον Μαγυάρο πορτιέρο να έχει τοποθετηθεί ωραία και να διώχνει την μπάλα.

"Δολοφονικό" τάκλιν Σαρρή!

Στο 67' ο εγκληματίας Σαρρής έκανε ένα άσχημο μαρκάρισμα στον Πέρεζ. Του έκανε τάκλιν απο πίσω με τα δυο πόδια και ευτυχώς δεν τον τραυμάτισε σοβαρά. Μια ενέργεια που ξεσήκωσε θύελα αντιδράσεων και δικαιολογημένα, απο τους παίκτες του Θρύλου. Ο Μήτσιος έδειξε μόνο κίτρινη κάρτα στον Σαρρή!

Ο Βέργος!

Στα υπόλοιπα λεπτά οι "ερυθρόλευκοι" συνέχισαν να έχουν την υπεροχή, ψάχνοντας και άλλο γκολ. Παράλληλα ο Μίτσελ πέρασε στον αγώνα τον νεαρό Βέργο. Μπήκε στο 71' στην θέση του Βαλντέζ. Ο νεαρός είχε χρησιμοποιηθεί και στο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Διαθέτει τεράστια προσόντα, με τον Μίτσελ να πιστεύει πολύ στο ταλέντο του.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το ματς έχοντας 15 τελικές προσπάθειες και συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του, με στόχο τις νίκες έως την λήξη του πρωταθλήματος αλλά και την κατάκτηση του Κυπέλλου για ένα ακόμα νταμπλ.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μήτσιος (Ηπείρου), με βοηθούς τους Αλεξέα (Μεσσηνίας) και Κουλά (Ξάνθης).

Κίτρινες: Σαρρής (Εργοτέλης)

Κόκκινες: -

Οι συνθέσεις:

Εργοτέλης: Στοϊκοβιτς, Τζανακάκης, Αμπντούλ Αζίζ, Μεχία (46' Σαρρής), Αντελέγιε, Καρντόζο (46 Κοζορώνης), Χαντί, Ιμπραϊμ, Μπουχαλάκης, Μπανιτμπανγκά, Μονακέλο (71' Διαμαντάκος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Μιγκέλ Τόρες, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μαρκάνο (58' Παπάζογλου), Μπονγκ, Σάμαρης, Εντινγκά (46' Μασάντο), Κάμπελ, Πέρεζ, Σέποβιτς, Βάλντεζ (71' Βέργος).

Keywords
Τυχαία Θέματα