Σαμαράς-Βενιζέλος: Όχι σε πρόωρες εκλογές

«Η Δημοκρατία είναι θωρακισμένη και έχει βαρύ οπλοστάσιο, απέναντι σε φαινόμενα όπως αυτό της Χρυσής Αυγής. Οι εξελίξεις δεν οδηγούν σε εκλογές. Αποκλείεται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών» σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς από τη Νέα Υόρκη όπου έφτασε πριν από λίγες ώρες και είχε συνάντηση

με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλο, ο οποίος βρίσκεται επίσης στη Νέα Υόρκη.

Οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, εμφανίστηκαν με κοινό μέτωπο απέναντι στις εξελίξεις μετά τη σύλληψη βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής.

«Τέλος στα καλαμπούρια» ήταν η χαρακτηριστική έκφραση που χρησιμοποίησε ο Βενιζέλος για να περιγράψει τις εξελίξεις, σημειώνοντας ότι η ελληνική Δημοκρατία και το Σύνταγμα έχει νόμους που μπορούν να εξασφαλίσουν την ομαλότητα στη χώρα.

Από την συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου προέκυψαν και τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης προς την κατεύθυνση των εξελίξεων για τη Χρυσή Αυγή. Ανακοινώθηκαν τρεις νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες που άμεσα θα φτάσουν στη Βουλή. Η μία για το αντιρατσιστικό, η δεύτερη για την χρηματοδότηση των κομμάτων με σκοπό να σταματήσει η χρηματοδότηση προς τη Χρυσή Αυγή. Τέλος η τρίτη νομοθετική πρωτοβουλία θα αφορά την αντιμετώπιση της απειλής παραιτήσεων βουλευτών της Χ.Α.

Keywords
Τυχαία Θέματα