Σαμαράς: Θα κάνω το παν για να βγει η Ελλάδα από την κρίση

"Θα κάνω το παν για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και να μείνει στην Ευρώπη. Αυτή είναι η αποστολή, αυτό πιστεύω και αυτό οφείλω να κάνω", δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου κορυφής του ΕΛΚ.

Όπως είπε, εξήγησε στους άλλους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ότι "η χώρα βουλιάζει

στην αβεβαιότητα. Ό,τι καταφέραμε μέσα σε δυόμισι χρόνια, δηλαδή πλεονάσματα και ανάπτυξη, τώρα κινδυνεύουν να χαθούν. Χάνεται χρόνος σε συζητήσεις που αφορούν επικοινωνιακή διαχείριση και όχι την πραγματικότητα της οικονομίας. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί".

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε, όπως ανέφερε, να πέσουν οι τόνοι της ρητορικής από όλες τις πλευρές και το ταχύτερο να βρεθεί μία συμφωνία, ενώ επανέλαβε ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση σε κάθε θετικό βήμα και ότι θα σταθεί αντίθετος σε ό,τι θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι ζήτησε να δουλέψουν όλοι και να βρεθεί καθαρή λύση το ταχύτερο, τονίζοντας ότι ο χρόνος που περνάει αυξάνει τον λογαριασμό, μεγαλώνει τους κινδύνους, χάνονται θέσεις εργασίας, έσοδα και επενδύσεις. Δεν υπάρχουν περιθώρια για αμφισημίες και ασάφειες, για επικοινωνιακά παιχνίδια από κανέναν, υπογράμμισε.

Στο περιθώριο της συνόδου του ΕΛΚ ο κ. Σαμαράς είχε συναντήσεις με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα