Σαμαράς: Ώρα ευθύνης για τους βουλευτές

Σφοδρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, για τη στάση του στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε εκδήλωση της ΕΣΕΕ.

"Προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της χώρας με απειλή για πρόωρες εκλογές, με όχημα την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας,

παραβιάζοντας το πνεύμα του Συντάγματος. Επί μήνες τώρα ορισμένοι δημιουργούν σύννεφα πολιτικής αστάθειας και αβεβαιότητας στο εξωτερικό. Αυτά τα σύννεφα διαλύουμε σήμερα φέρνοντας την προεδρική εκλογή ενάμισι μήνα νωρίτερα για να μπει η Ελλάδα στην επόμενη ημέρα. Δεν είχαμε δικαίωμα να κάνουμε κάτι διαφορετικό", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, ενώ τόνισε ότι "οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές".

Με το βλέμμα στις κρίσιμες ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, έθεσε τους βουλευτές προ των ευθυνών τους: "Το τοπίο πρέπει να ξεκαθαρίσει αμέσως, τώρα είναι ώρα ευθύνης για τους βουλευτές, να δουν τί έγινε να μετρήσουν τις συνέπειες να πάρουν τις αποφάσεις τους", επεσήμανε .

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι "ελέχθησαν ψέματα ακόμη και ότι υπήρξε προσπάθεια χρηματισμού βουλευτών για να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας", ενώ ξεκαθάρισε ότι ο Σταύρος Δήμας θα είναι υποψήφιος και στις τρεις ψηφοφορίες.

"Πάντα ο στόχος ήταν να βγούμε από το μνημόνιο μία ώρα αρχύτερα και το πετυχαίνουμε. Η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της, κάποιοι προσπαθούν να το ακυρώσουν", κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Κομισιόν: Ο Σαμαράς στέλνει ισχυρό σήμα στην Ευρώπη!

Süddeutsche Zeitung: Εγκατέλειψε η Ευρώπη τον Σαμαρά;

Keywords
Τυχαία Θέματα