Σαμαράς: Όποιοι υπονομεύουν την Δημοκρατία αντιμετωπίζουν τις συνέπειες

Λίγη ώρα μετά την συνάντηση του με τον Τζον Μπαίντεν ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε από την Ουάσινγκτον νέο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις

«Όποιοι υπονομεύουν την Δημοκρατία, αντιμετωπίζουν τις συνέπειες και όσοι παραβιάζουν το νόμο αντιμετωπίζουν τη Δικαιοσύνη» ξεκαθάρισε με παρέμβασή του ο πρωθυπουργός. Η δήλωσή του έγινε λίγη ώρα μετά τη συνάντηση που είχε στο Λευκό Οίκο, με τον αμερικανό αντιπρόεδρο οποίος τον συνεχάρη για την προσπάθεια της κυβέρνησης του να αντιμετωπιστεί τα

ακραία φαινόμενα.

" Στην Ελλάδα οι ακραίοι της Χρυσής Αυγής, είναι πλέον υπόλογοι και υπόδικοι και κάποιοι είναι ήδη προφυλακισμένοι. Κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει ποτέ ως τώρα και η εικόνα σήμερα δεν έχει καμία σχέση με αυτή πριν από δύο εβδομάδες. Είμαστε Δημοκρατία και η Δημοκρατία μας λειτουργεί και η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της. Όσοι υπονομεύουν τη Δημοκρατία αντιμετωπίζουν τις συνέπειες και όσοι παραβιάζουν το νόμο, αντιμετωπίζουν τη Δικαιοσύνη. Όλα γίνονται με βάση το νόμο και η Δικαιοσύνη έχει την πρωτοβουλία. Αυτό σημαίνει Δημοκρατική νομιμότητα, αυτό σημαίνει Δημοκρατική ομαλότητα», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Η συνάντηση με τον αμερικανό αντιπρόεδρο είχε διάρκεια μίας ώρας και έγινε σε πάρα πολύ καλό κλιμένοι δυο τους τα είπαν και κατ΄ιδίαν, χωρίς τους στενούς τους συνεργάτες, για περίπου ένα τέταρτο. Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου: Ο Αντιπρόεδρος υπογράμμισε τη στρατηγική σημασία της Ελλάδας ως συμμάχου στο ΝΑΤΟ και πολύτιμου εταίρου στην προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική έως τα Δυτικά Βαλκάνια. Ο Αντιπρόεδρος επαίνεσε τον Πρωθυπουργό για τη συνεχιζόμενη δέσμευσή του να προχωρήσει, στις σκληρές, αλλά απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να επαναφέρει την Ελλάδα σε σταθερή δημοσιονομική τροχιά, καθώς ήδη έχει σημειωθεί αξιόλογη πρόοδος.

Στη συνάντηση σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις θυσίες και στα επιτεύγματα των ελλήνων πολιτών ενώ συζητήθηκαν, το κυπριακό, οι επενδύσεις , η λαθρομετανάστευση και το εμπόριο μεταξύ Αμερικής και Ευρώπης .

Keywords
Τυχαία Θέματα