Σαμαράς: Καμία αλλαγή στη φορολόγηση του επιδόματος των ενστόλων

Δεν πρόκειται να εφαρμοστούν αλλαγές στη φορολόγηση του λεγόμενου «επιδόματος υψηλής επικινδυνότητας» για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που το δικαιούνται, μετά από σχετική απόφαση του ίδιου του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με σχετική προς τούτο ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες για το θέμα αυτό υπήρξε άμεση επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος από χθες το βράδυ, μόλις έγινε γνωστό

το θέμα, ζήτησε σχετική ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ, που του δόθηκε αμέσως, ώστε και αυτός με τη σειρά του να μπορεί να ενημερώσει άμεσα τον πρωθυπουργό.

Πιο συγκεκριμένα. Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού αναφέρει τα εξής:

«Με απόφαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, δεν πρόκειται να εφαρμοστούν αλλαγές στη φορολόγηση του λεγόμενου επιδόματος υψηλής επικινδυνότητας για τους ενστόλους.

Η φορολόγηση του επιδόματος, που αφορά τις μάχιμες μονάδες του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, (όπως οι πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών, οι ναρκαλιευτές, οι αλεξιπτωτιστές, οι άνδρες των ΕΚΑΜ και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τα πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ κλπ.) επανέρχεται στο καθεστώς που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Τυχόν παρακρατήσεις που έχουν ήδη γίνει εν τω μεταξύ, θα επιστραφούν στους δικαιούχους.

Ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή στους αρμόδιους Υπουργούς για άμεση Νομοθετική ρύθμιση του θέματος».

Η φορολόγηση του επιδόματος που αφορά τους πιλότους μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, τους ναρκαλιευτές, τους αλεξιπτωτιστές, τους άνδρες των υποβρυχίων, τους υποβρύχιους καταστροφείς, από τα Σώματα Ασφαλείας τους άντρες των ΕΚΑΜ, της ομάδος «ΔΙ.ΑΣ.», της Μονάδος Υποβρυχίων Αποστολών/ΛΣ», τα πληρώματα των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ κ.λπ.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα