Ξεκινά η 3η Εβδομάδα Αφρικανικού Κινηματογράφου

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των διοργανώσεων των δύο προηγούμενων ετών, η 3η Εβδομάδα Αφρικανικού Κινηματογράφου επιστρέφει από τις 20 έως τις 26 Φεβρουαρίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος στον Κεραμεικό.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει το ταξίδι του στην αφρικανική ήπειρο, και να γνωρίσει ακόμα περισσότερες ταινίες και ντοκιμαντέρ, παραγωγής ως επί το πλείστον μεταξύ 2004 και 2013 από καταξιωμένους, αλλά και νεότερους σκηνοθέτες.

Καθ' όλη τη διάρκεια της 3ης Εβδομάδας Αφρικανικού Κινηματογράφου πρόκειται να προβληθούν συνολικά δεκαοκτώ ταινίες μεγάλου

μήκους και μια μικρού μήκους, κυρίως μυθοπλασίας αλλά και ντοκιμαντέρ, από οκτώ αφρικανικές χώρες, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στο κοινό να εξοικειωθεί με τις πολιτιστικές εμπειρίες της κάθε χώρας.

Η 3η Εβδομάδα Αφρικανικού Κινηματογράφου. διοργανώνεται από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, οι Πρεσβείες των Αφρικανικών χωρών και τα Επίτιμα Προξενεία που είναι διαπιστευμένα στην Ελληνική Δημοκρατία.

Η ταινία έναρξης του αφιερώματος είναι το «Μια καταραμένη γενιά» (2013) του Νασρεντίν Μπεν Μάατι από την Τυνησία την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου. Με αφορμή το κινηματογραφικό event, η Ταινιοθήκη θα υποδεχτεί τον σκηνοθέτη Κούνλε Αφολαγιάν από τη Νιγηρία, τον Νοτιοαφρικανό σκηνοθέτη Ζολά Μασέκ, και τον Νοτιοαφρικανό σκηνοθέτη και παραγωγό Ραπίτσε Μόντσο καθώς και τον Πέντρο Αλφρέντο Ραμαλιόσο, διευθύνοντα σύμβουλο στο Αγκολέζικο Ινστιτούτο του Κινηματογράφου, Οπτικοακουστικών μέσων και Πολυμέσων.

Keywords
Τυχαία Θέματα