Σαφάρι της αντιτρομοκρατικής σε όλη την Αττική

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται εκτεταμένη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό του κρησφύγετου του Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος συνελήφθη τραυματισμένος έπειτα από ένοπλη συμπλοκή στο Μοναστηράκι.

Στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών είναι συγκεκριμένες περιοχές της Αττικής, όπου ήδη γίνονται έρευνες, ενώ οι αρμόδιοι αξιωματικοί πιστεύουν ότι θα βοηθήσει σημαντικά η συμβολή πολιτών, μετά τη δημοσίευση της πλαστής ταυτότητας με τα στοιχεία Μιχαήλ Μιχελάκης, που χρησιμοποιούσε ο καταζητούμενος τρομοκράτης.

Πληροφορίες

αναφέρουν ότι οι έρευνες πλέον επικεντρώνονται σε δύο κυρίως περιοχές: Στο Μαρούσι και στα Πατήσια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έρευνα διεξήχθη και στα Εξάρχεια. Τουλάχιστον έξι περιοχές της Αθήνας έχουν ήδη ερευνηθεί: το Χαλάνδρι, ο Μαραθώνας, το Γραμματικό, ο Κολωνός, τα Πατήσια και η Κυψέλη. Στο στόχαστρο των αρχών βρίσκεται διαμέρισμα, το οποίο είχε ενοικιάσει ο Μαζιώτης με την πλαστή ταυτότητα με το όνομα Μιχάλης Μιχελάκης. Με την ταυτότητα αυτή είχε αγοράσει και το αυτοκίνητο μάρκας HYUNDAI, που χρησιμοποιούσε.

Παράλληλα, μια σειρά από κλειδιά που βρέθηκαν στην κατοχή του τρομοκράτη έχουν τραβήξει την προσοχή της Αντιτρομοκρατικής, καθώς με αυτά ενδεχομένως να λύσουν το "μυστήριο" με τη γιάφκα.

Την ίδια στιγμή, οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ δεν σταμάτησαν όλο το βράδυ, προκειμένου να εντοπιστούν οι συνεργοί του.

Η Αντιτρομοκρατική έχει "χτενίσει" αποθήκες και σπίτια που θεωρείται ότι ανοίγουν με τα κλειδιά που βρέθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν ως γιάφκες ή κρησφύγετα από τον Μαζιώτη. Οι αξιωματικοί εστιάζουν το ενδιαφέρον τους σε περιοχές κοντά σε σταθμούς του Μετρό και του ΗΣΑΠ, καθώς θεωρούν ότι ο Μαζιώτης χρησιμποιεί τα συγκεκριμένα μέσα για τις μετακινήσεις του. Εξάλλου, τόσο ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, όσο και ο Β. Κικίλιας, επιβεβαίωσαν οτι ο Μαζιώτης δεν εντοπίστηκε τυχαία, αλλα στο πλαίσιο ειδικής επιχείρησης που είχε στηθεί για τον σκοπό αυτό.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί φέρεται να έχουν καταλήξει στην ταυτότητα των δύο προσώπων που βοηθούν τον Μαζιώτη στις ληστείες που διέπραξε στην Πελοπόννησο για να ενισχύσει με χρήματα την τρομοκρατική οργάνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα