Ρίχνουν τους τόνους Μοσκοβισί και Σαπέν

"Δεν υπάρχει σχέδιο Β, ούτε C, ούτε D, ούτε Ε..." απάντησε χαρακτηριστικά ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας, Μισέλ Σαπέν, ερωτηθείς σήμερα αν υπάρχουν ευρωπαϊκά σχέδια για την περίπτωση αποχώρησης της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, ενώ σε ανάλογο τόνο ήταν και οι δηλώσεις όλων σχεδόν των υπουργών της Ευρωζώνης. "Δεν υπάρχει σχέδιο Β" δήλωσε προσερχόμενος στο Ecofin, στη Ρίγα, ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί.

Από την άλλη, ο Σλοβένος υπουργός Οικονομικών, Ντούσαν Μράμορ, θέλησε να διευκρινίσει

ότι με τη χθεσινή του αναφορά για "σχέδιο Β", δεν αναφερόταν στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά στις δυσκολίες που υπάρχουν στις διαβουλεύσεις και την ανάγκη εξεύρεσης άλλης διαδικασίας.

Όλα αυτά λίγες ώρες μετά τη δήλωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην οποία άφησε να εννοηθεί πως μπορεί και να υπάρχει ένα "plan B" από τους δανειστές.

Από την άλλη είναι βέβαιο ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης επικρίθηκε έντονα χθες από τους ομολόγους του της ζώνης του ευρώ για την βραδυπορεία που, κατά τη γνώμη τους, υπάρχει στις διαπραγματεύσεις των ελληνικών αρχών με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών. Ο Έλληνας υπουργός αντέτεινε ότι δεν ευθύνεται η Ελλάδα για τις οποίες καθυστερήσεις και άφησε να εννοηθεί ότι ως ένα βαθμό αυτές οφείλονται και σε κάποιες δογματικές εμμονές ορισμένων κρατών της ευρωζώνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα