Πυρά Σαμαρά-Κικίλια για καταλήψεις και Πανούση

Την άμεση εφαρμογή της νομοθεσίας για τις καταλήψεις στους Πανεπιστημιακούς χώρους ζητά ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει εντολή να επέμβει η αστυνομία .

«Αυτό έπρεπε να έχει συμβεί εδώ και μέρες. Ήδη υπάρχουν συνθήκες κατάλυσης του κράτους και παραβίασης ουσιωδών δικαιωμάτων δεκάδων χιλιάδων φοιτητών και των οικογενειών τους», τονίζει.

Ο κ. Σαμαράς

σημειώνει ότι «η έκκληση των Πρυτάνεων τα λέει όλα. Και οι δημόσιες δηλώσεις του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού αποκαλύπτουν το αδιέξοδο όπου έχει οδηγηθεί η πρωτοφανής πολιτική «διαλόγου» με τους κουκουλοφόρους».

Η ανακοίνωση καταλήγει «κάθε λεπτό που περνά, κυριαρχεί η ανομία. Για την οποία είναι απόλυτα υπεύθυνη η κυβέρνηση και η προκλητική πολιτική της».

Για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια τοποθετήθηκε σήμερα και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η ευθύνη προσωποποιείται».

«Υπάρχει πάρα πολύ σοβαρή ευθύνη. Η ευθύνη προσωποποιείται. Η Ελληνική Αστυνομία, δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά της. Ο κ. Πανούσης ο καθηγητής, βγαίνει στα δημόσια φόρα, καταγγέλλοντας τον κ. Πανούση τον υπουργό. Τον οποίο ο κ. Βούτσης, δεν αφήνει να κάνει τη δουλειά του», σχολίασε αρχικά ο κ. Κικίλιας και συνέχισε:

«Είναι εικόνα κυβέρνησης αυτή; Να μιλάνε μέσα από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων; Είναι μόνο το ΕΚΠΑ πού είναι 16η ημέρα σε κατάληψη; Είναι αυτή εικόνα της πρωτεύουσας της χώρας, ενώ έχει αρχίσει η Τουριστική περίοδος; Είναι αυτή αίσθηση ασφάλειας για τον πολίτη; Εδώ είναι ένα μπάχαλο. Η κοινή λογική λέει ότι έχει χαθεί ο έλεγχος. Ο κ. υπουργός, πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Η ευθύνη προσωποποιείται σε αυτόν, στον κ. Βούτση και στον Πρωθυπουργό της χώρας. Ο ίδιος ο κ. Πανούσης πρέπει να παραιτηθεί, αλλιώς έχει ο ίδιος την ευθύνη. Ο κ. Βούτσης θεωρεί ότι είναι νόμιμο, λειτουργικό ή λογικό, να μιλάνε με τους μπαχαλάκιδες πριν φέρουν ένα νομοσχέδιο στη Βουλή, το οποίο με φωτογραφικές διατάξεις, απελευθερώνει συγκεκριμένο τρομοκράτη, καταργεί τις φυλακές Γ’ τύπου. Να μας εξηγήσει. Το υπουργέιο νομοθετεί ή οι κουκουλοφόροι;».

Keywords
Τυχαία Θέματα