Πρόβα επόμενης μέρας στη διοίκηση του ΔΟΛ

Ως πρόβα διαδοχής στο μεγαλύτερο δημοσιογραφικό συγκρότημα της χώρας εκτιμάται η ανάληψη από τον υιό του Σταύρου Ψυχάρη, Παναγιώτη, της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου του ΔΟΛ.

Παράλληλα, στη σχετική επίσημη ανακοίνωση αναφερόταν πως η κ. Χριστίνα Τσούτσουρα-Ψυχάρη (σύζυγος του έμπειρου εκδότη) αναλαμβάνει εκτελεστική αντιπρόεδρος της εταιρείας, με αρμοδιότητες στους τομείς των περιοδικών και Ανθρώπινου Δυναμικού. Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, αν αναλογιστεί κανείς το κρίσιμο σταυροδρόμι

στο οποίο βρίσκεται ο εκδοτικός οργανισμός, όπου κυριαρχούν οι συζητήσεις για την εξυγίανση των οικονομικών του και γενικά για το μέλλον του.

Άλλωστε, παρά το γεγονός ότι οι κουβέντες περί συγχώνευσης με τον «Πήγασο» έχουν παγώσει, ουδείς μπορεί να προδιαγράψει τι θα συμβεί τους επόμενους μήνες, με δεδομένη την αδυναμία του μαγαζιού της Μιχαλακοπούλου να ανταποκριθεί στην αποπληρωμή των δανείων που έχει λάβει κατά καιρούς. Κατά τα άλλα, είναι ξεκάθαρο πως με την κίνησή του αυτή ο Σταύρος Ψυχάρης καταδεικνύει την απόφασή του να υιοθετήσει το μοντέλο του Γιώργου Μπόμπολα, αλλά και του Αριστείδη Αλαφούζου, οι οποίοι έδωσαν το τιμόνι των media που ελέγχουν στους φυσικούς κληρονόμους τους, με τους ίδιους να παρεμβαίνουν καταλυτικά (στην περίπτωση των μιντιακών επιχειρήσεων των Αλαφούζων, και δυναμικά) όταν κρίνουν ότι χρειάζεται. Αυτό που μένει να φανεί είναι η επίδραση της απόφασης αυτής τόσο στον ΔΟΛ όσο και συνολικά στην εγχώρια μιντιακή πιάτσα.

Ανεξάρτητα από την τελευταία εξέλιξη, πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη ο Παναγιώτης Ψυχάρης ασχολείται ενεργά τόσο με τον ΔΟΛ όσο και με τις άλλες εταιρείες στις οποίες συμμετέχει το Συγκρότημα, όπως για παράδειγμα το πρακτορείο διανομής «Αργος». Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο για έναν σύγχρονο μάνατζερ, που δείχνει να γνωρίζει τους κανόνες της αγοράς.

Και εμπλοκή Καραμούζη

Σχεδόν ταυτόχρονα με την αναβάθμιση του νεότερου Ψυχάρη ήρθε η πληροφορία που θέλει τον έμπειρο τραπεζικό Νίκο Καραμούζη να έχει εγκατασταθεί στον ΔΟΛ, έχοντας αναλάβει την παρακολούθηση και την ανάλυση των οικονομικών στοιχείων της επιχείρησης. Ο προερχόμενος από την Τράπεζα Πειραιώς ισχυρός άνδρας έχει καθημερινή επικοινωνία με τον διευθυντή του «Βήματος», Αντώνη Καρακούση, ο οποίος από την εποχή που ήταν στην «Καθημερινή» είχε πολύ καλές σχέσεις με όλα τα πρόσωπα του τραπεζικού συστήματος που είχαν αναδειχθεί την περίοδο Σημίτη. Ουδείς, πέρα από τον στενό του κύκλο, γνωρίζει ποια είναι η «αποστολή» του Νίκου Καραμούζη, αν δηλαδή πρόκειται για «φιλική παροχή συμβουλών» ή αν έχουμε να κάνουμε με εποπτεία στον ΔΟΛ. Η παρουσία του εκεί συμπίπτει με τη συζήτηση για «κούρεμα» των δανείων των μεγάλων επιχειρήσεων. Πάντως, κατά κοινή παραδοχή, ο έμπειρος τραπεζίτης αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για το Συγκρότημα, που δείχνει να επενδύει στη λογική των τεχνοκρατών.

Διαβάστε επίσης:

Ποιος θα αντικαταστήσει τον Τρύφωνα Σαμαρά στο «Εψιλον»;

Αντιμνημονιακό ραδιόφωνο ετοιμάζει ο Γιώργος Κουρής

Τι έπαθε η Ελένη πριν βγει στον αέρα της εκπομπής της

Ο Θοδωρής Κυριακού στοχεύει και πάλι στην πρωτιά

Mega με Μία: Δείτε την έναρξη της πρωινής εκπομπής του Μάρκου Σεφερλή

Μεγάλος διαγωνισμός στα Παραπολιτικά 90,1 χαρίζει τη θέρμανση της χρονιάς!

Η αποχώρηση του Χαλκιά από το "Κάτω Παρτάλι" και το πρόβλημα με το μουστάκι!

Το ψηφιδωτό της Αμφίπολης στα μεγαλύτερα ΜΜΕ του πλανήτη

Keywords
Τυχαία Θέματα