Πρόταση για σαρωτικές αλλαγές στο Σύνταγμα από τη Νέα Δημοκρατία


Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Σαρωτικές αλλαγές στο Σύνταγμα μεταξύ των οποίων το τέλος των εξεταστικών και των επιτροπών προκαταρκτικής εξέτασης από την Βουλή, η ριζική αλλαγή του θεσμού της βουλευτικής ασυλίας, η υποχρέωση του κράτους να προστατεύει την εθνική ταυτότητα και την ελληνική γλώσσα αλλά και η επαναφορά του βασικού μετόχου στα ΜΜΕ.
Τα parapolitika.gr

αποκαλύπτουν αυτούσιο το πλήρες κείμενο της αιτιολογικής έκθεσης και της πρότασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο σήμερα θα παραδοθεί από την γαλάζια ομάδα στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Όπως ήταν φυσικό το μεγαλύτερο βάρος της Νέας Δημοκρατίας πέφτει στο άρθρο 86 και την ευθύνη των Υπουργών με την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας να προτείνει την πλήρη αποσύνδεση της Βουλής από την διαδικασία δίωξης Υπουργών ώστε η Δικαιοσύνη να κάνει ανεμπόδιστα το καθήκον της, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το κεφάλαιο με τις ενισχυμένες αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας. Στις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας περιλαμβάνεται η δικαιοδοσία του Προέδρου της Δημοκρατίας να προκηρύσσει ο ίδιος δημοψήφισμα, να κυρώνει νόμους αλλά και να απευθύνει διάγγελμα χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Προέδρου της Κυβερνήσεως.


Ολόκληρο το κείμενο της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας:

Keywords
Τυχαία Θέματα