Προς µονοπώλιο η ψηφιακή τηλεόραση

Τον φόβο για δηµιουργία µονοπωλίου, υπό την… προτροπή της ΕΕΤΤ, στην αγορά της ψηφιακής τηλεόρασης εκφράζει ανοικτά η nova. H εταιρεία συνδροµητικής τηλεόρασης, υπό προϋποθέσεις, εξακολουθεί να δείχνει το ενδιαφέρον της για τον διαγωνισµό του παρόχου δικτύου ψηφιακής εκποµπής, το οποίο έχει τεθεί και στο µικροσκόπιο της Κοµισιόν, µετά από ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ,

Νίκου Χουντή.

Μπορεί την περασµένη Τρίτη στη Βουλή να εγκρίθηκαν οι διατάξεις που επιτρέπουν τη µετάδοση των καναλιών χωρίς άδεια, αρκεί να έχουν σύµβαση µε νόµιµο πάροχο δικτύου (βλέπε Digea), όµως το δεύτερο σηµείο που θα κρίνει τον έλεγχο της τηλεόρασης είναι ο διαγωνισµός για τον ψηφιακό πάροχο από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών. Εκεί όπου τον πρώτο λόγο έχει και πάλι η Digea, η εταιρεία των µετόχων των τηλεοπτικών σταθµών.

Όπως αναφέρει το SECRET των Παραπολιτικών, ο τεχνικός διευθυντής της Forthnet, Κωνσταντίνος Μωραΐτης , στο πρόσφατο συνέδριο της Infocom τόνισε ότι υπάρχουν αρκετές παραλείψεις, µε πιο σοβαρή τη µη διενέργεια της µελέτης βιωσιµότητας, που θα οδηγούσε σε ασφαλέστερα συµπεράσµατα για την ανάγκη ύπαρξης ή µη του προτεινόµενου στον διαγωνισµό µονοπωλίου.

Ανέφερε επίσης ότι, «ενώ ο διαγωνισµός υποχρεώνει τον πάροχο µέσα σε 3 µήνες να εκπέµπει σε 23 σηµεία µε 4 πολυπλέκτες, βάσει του χρονοδιαγράµµατος του υπουργείου αυτό θα συµβεί τον Μάρτιο του 2014. Παρ’ όλα αυτά, σήµερα έχουν αδειοδοτηθεί προσωρινά πάροχοι προγράµµατος ικανοί να γεµίσουν µόνο τον ενάµιση πολυπλέκτη». Ο ίδιος διερωτήθηκε εάν θα έχουν δοθεί άδειες και σε άλλους παρόχους προγράµµατος µέχρι τον Μάρτιο του 2014, ώστε να συµπληρωθούν και οι 4 πολυπλέκτες και να µην έχει ζηµιές ο πάροχος δικτύου.

Keywords
Τυχαία Θέματα