Θετικά αντιμετωπίζουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τη νέα πρόταση

Με θετικό τρόπο αντιμετωπίζουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ την πρόταση αναφορικά με τον φόρο ακινήτων.Για σύστημα πιο δίκαιο, αντικειμενικό, αναλογικό, προοδευτικό και ρεαλιστικό, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της, η ΚO της ΝΔ, αναφερόμενη στις προτάσεις για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, μετά από συνεδρίαση μελών της στη Βουλή. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το νέο σχέδιο ενσωματώνει τη συντριπτική πλειονότητα των προτάσεων που υπέβαλλαν

οι βουλευτές της ΝΔ και οδηγεί σε ένα ριζικά αναμορφωμένο σύστημα φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας.

Η παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ είχε ως σημαντικό αποτέλεσμα την ουσιαστική αλλαγή του σχεδίου που είχε δοθεί για διαβούλευση, επισημαίνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Όπως επισημαίνεται επιτυγχάνεται η δικαιότερη κατανομή των βαρών και η με προοδευτικό τρόπο φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, ενώ αμβλύνονται αδικίες και αντιφατικά φαινόμενα φορολόγησης ειδικών κατηγοριών ακινήτων.

«Προσπαθούμε να βελτιώσουμε όσο γίνεται περισσότερο ένα σύστημα που πρέπει να συλλέξει έσοδα, αλλιώς θα πρέπει να κόψουμε άλλες δαπάνες...» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, για τον φόρο ακινήτων. Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό σημείωσε: «Θα έχουμε μια ελάφρυνση για τους περισσότερους. Μεσοσταθμικά υπολογίζεται στο 15%».

Keywords
Τυχαία Θέματα