Προειδοποιητική επιστολή Κρεμαστινού στον Βενιζέλο

Γνήσιο και αντιπροσωπευτικό Συνέδριο, και διατήρηση του όρου «σοσιαλιστικό» στον τίτλο του, χωρίς υποκατάστασή του «με ορολογίες από το φυτικό βασίλειο», ζητά για το ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Δωδεκανήσου, Δημήτρης Κρεμαστινός, με επιστολή του στον πρόεδρο του Κινήματος, τον γραμματέα και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, που συνεδριάζει σήμερα.

Σε αντίθετη περίπτωση, τονίζει ο κ. Κρεμαστινός, «τα ποτάμια τα ρυάκια και οι παραπόταμοι, που ουδείς γνωρίζει από πού πηγάζουν και που εκβάλουν, θα παρασύρουν τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ

που από το 1974 μέχρι το 2009 το εμπιστεύθηκε».

Ο κ. Κρεμαστινός υπενθυμίζει δύο πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες του Ανδρέα Παπανδρέου όταν ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ, που ήταν η δημιουργία οργανώσεων σε όλη τη χώρα και η καθιέρωση του όρου «σοσιαλιστικό» στην ονομασία του και τονίζει ότι «η δημοκρατική οργάνωση του κόμματος κατέστη υποτυπώδης και σήμερα δυστυχώς υπάρχουν προτάσεις ακόμα και για τη δημιουργία ενός νέου κόμματος που δεν θα περιέχει τη λέξη «σοσιαλιστικό».

Αναφέρει, επίσης, ότι αν δεν είχε αποδυναμωθεί η οργάνωση του κόμματος θα είχε εκφράσει τις απόψεις της για το αν θα έπρεπε να αναλάβει το ΠΑΣΟΚ «μόνο του την ευθύνη της αντιμετώπισης της χρεοκοπίας της χώρας», αλλά και για τη συμμετοχή του σε κυβέρνηση με τη ΝΔ, φέρνοντας το παράδειγμα του SPD, το οποίο διαβουλεύθηκε σε όλα τα επίπεδα για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση του μεγάλου συνασπισμού και στο τέλος έθεσε το θέμα της συμμετοχής του σε ψηφοφορία σε όλες τις οργανώσεις του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα