Προχωράει το φλερτ μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Κοντογεώργη

Θερμό καλοκαίρι για την Κεντροαριστερά. Την Πέμπτη το μεσημέρι, στη Βουλή, αναμένεται το πρώτο επίσημο ραντεβού μεταξύ αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, ως συνέχεια της ανταλλαγής των επιστολών ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξη Τσίπρα και το πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

Αυτή η συνάντηση αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο βήμα διαλόγου που συμφώνησαν να εγκαινιάσουν οι πρόεδροι των δύο κομμάτων Αλέξης Τσίπρας και Φώτης Κουβέλης και έρχεται να επιβεβαιώσει την κινητικότητα που υπάρχει στο χώρο της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς με το βλέμμα στις εξελίξεις των επόμενων μηνών, αλλά και μετεκλογικά. Από την μία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει ξεκάθαρο ότι βρίσκεται στην αναζήτηση συμμάχων μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, με σκοπό τη συγκρότηση ενός μετώπου 121 βουλευτών, ώστε να αποτραπεί η προεδρική εκλογή και να τερματιστεί η …ζωή της σημερινής κυβέρνησης με πρόωρες εκλογές.

Η ΔΗΜΑΡ από την άλλη παίζει σε δύο ταμπλό και αυτό έχει ενοχλήσει πολλούς και από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι κάνουν λόγο για διπλό παιχνίδι, καθώς την ίδια ώρα εξελίσσονται και επαφές της με το ΠΑΣΟΚ για την κεντροαριστερά. Η Αγίου Κωνσταντίνου ωστόσο θεωρεί ότι μπορεί να γίνει γέφυρα σε ευρύτερες προοδευτικές συναινέσεις, που πιθανόν θα είναι αναγκαίες για να κυβερνηθεί η χώρα μετά τις εκλογές. Στην συνάντηση θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα στις δύο αντιπροσωπείες Δ. Βίτσας, Στ. Λεουτσάκος, Κ. Πουλάκης, Χρ. Στάικος από τον ΣΥΡΙΖΑ και Θ. Θεοχαρόπουλος, Δ. Αναγνωστάκης και Στ. Μανίκας από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ.

Keywords
Τυχαία Θέματα