Πόσα θα δώσουν για τον Αστέρα Βουλιαγμένης;

Σήμερα το απόγευμα ανοίγουν , σύμφωνα με πληροφορίες, οι τελικές οικονομικές προσφορές από τους τρεις υποψηφίους που έχουν περάσει στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού για τον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Μολονότι η Εθνική Τράπεζα και το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) είχαν ανακοινώσει ως τελευταία ημερομηνία 11η Δεκεμβρίου, την Παρασκευή οι υποψήφιοι ειδοποιήθηκαν πως οι προσφορές

που κατέθεσαν την προηγούμενη Τετάρτη θα ανοίξουν σήμερα στις 17:00.

Πληροφορίες για το τίμημα που προσφέρουν οι τρεις όμιλοι δεν έχουν κυκλοφορήσει, μολονότι αναφέρεται πως οι πωλητές έχουν θέσει ως κατώτερο όριο τα 350–380 εκατ. ευρώ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ορισμένοι εκ των ενδιαφερομένων είχαν υποστηρίξει ανοικτά πως δύσκολα θα φτάσουν στα επίπεδα που επιθυμούν η Εθνική και το ΤΑΙΠΕΔ. Την ίδια στιγμή, όμως, λέγεται πως τουλάχιστον ένας όμιλος είναι διατεθειμένος να προσφέρει τίμημα που συμβαδίζει με τις απαιτήσεις των δύο πωλητών.

Στην τελική φάση του διαγωνισμού έχουν περάσει τρία σχήματα στα οποία συμμετέχουν ισχυροί ξένοι όμιλοι.

Ο πρώτος υποψήφιος για την κοινοπραξία της αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας Colony Capital (με υπο διαχείριση κεφάλαια άνω των 50 δισ. δολαρίων) και της Dolphin Capital που ίδρυσαν ο Μιλτ. Καμπουρίδης και ο Πιερ Χαραλαμπίδης και σήμερα μεγαλύτερος μέτοχος είναι το αμερικανικό hedge fund Third Point.

Ο δεύτερος υποψήφιος είναι η κοινοπραξία της ΤΕΜΕΣ της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου που ελέγχει το τουριστικό συγκρότημα Costa Navarino και του σαουδαραβικού κολοσσού Olayan.

Η οικογένεια Olayan, με περιουσία που υπολογίζεται κοντά στα 12 δισ. δολάρια από το αμερικανικό περιοδικό Forbes έχει πολυετείς δεσμούς με τη χώρα μας καθώς είχε μεταφερθεί εδώ στα τέλη της δεκαετίας του '70 το μεγαλύτερο τμήμα της διεθνούς δραστηριότητας που μέχρι τότε στεγάζονταν στη Βυρηττό.

Ο τρίτος όμιλος είναι το αραβικών συμφερόντων fund AGC με το οποίο συνδέεται το Κουβέιτ σε συνεργασία με άλλους επενδυτές, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο τουρκικός όμιλος Dogus.

Η διαδικασία πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης προχωρά εν μέσω αντιδράσεων από την αξιωματική αντιπολίτευση καθώς και από τον τοπικό δήμο που θεωρούν πως το προσφερόμενο τίμημα θα είναι χαμηλό σε σχέση με την αξία του ακινήτου, ενώ διαφωνούν και με τα σχέδια κατασκευής πολυτελών κατοικιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα