Πως υποδέχεται όλος ο κόσμος το 2014;

Εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο υποδέχονται με εορταστικές εκδηλώσεις τον ερχομό του νέου έτους. Το 2014 από τους πρώτους που το υποδέχθηκαν με πυροτεχνήματα ήταν οι χιλιάδες νεοζηλανδοί στο Όκλαντ.

Η σκυτάλη πέρασε στο Σίδνεϊ στην Αυστραλία όπου ο ουρανός φωτίσθηκε από το παραδοσιακό πλέον φαντασμαγορικό σόου με πυροτεχνήματα που παρακολούθησαν χιλιάδες πολίτες.

Θα ακολουθήσουν οι εορτασμοί σε πόλεις της ανατολικής Ασίας με το Πεκίνο, την Τζακάρτα και τη Σιγκαπούρη να προετοιμάζουν φαντασμαγορικές εκδηλώσεις. ΄

Στην Κίνα έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις στις μεγαλουπόλεις,

ωστόσο στη Γουάν οι εκδηλώσεις ματαιώθηκαν προκειμένου να μην επιδεινωθεί το πρόβλημα με την αιθαλομίχλη που αντιμετωπίζει η πόλη.

Μεταξύ άλλων πόλεων που θέλουν να υποδεχθούν το 2014 με εντυπωσιακό τρόπο είναι και το Ντουμπάι το οποίο στοχεύει σε ένα παγκόσμιο ρεκόρ.

Συγκεκριμένα το σόου που ετοιμάζει το Ντουμπάι θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του διαδικτύου και σύμφωνα με τους διοργανωτές η εκδήλωση θα εκτείνεται σε μήκος 50 χιλιομέτρων, ενώ τα πυροτεχνήματα θα φτάνουν σε ύψος έως και ένα χιλιόμετρο. Μάλιστα όπως έχει γίνει γνωστό ένα γεράκι από βεγγαλικά θα πετάξει επάνω από το νησί του Κόλπου.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης περισσότερα από 450.000 πυροτεχνήματα θα εκτοξευθούν στον αέρα από 400 διαφορετικές τοποθεσίες, ενώ ο συγχρονισμός των βεγγαλικών και της μουσικής επένδυσης θα γίνεται μέσω 100 υπολογιστών.

Περισσότεροι από 200 ειδικοί έχουν αφιερώσει 5.000 ώρες για να διασφαλίσουν την επιτυχία του όλου εγχειρήματος που θα διαρκέσει για έξι ολόκληρα λεπτά.

Εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί και σε όλες τις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις συμπεριλαμβανομένων της Μόσχας, του Παρισιού και του Λονδίνου.

Στη Νότια Αφρική και συγκεκριμένα στο Κέιπ Τάουν έχουν προγραμματιστεί συναυλίες και σόου με λέιζερ καθώς και μια τρισδιάστατη προβολή αφιερωμένη στο εκλιπόντα Νέλσον Μαντέλα.

Στη Νέα Υόρκη το νέος έτος θα υποδεχθούν οι πολίτες με την παραδοσιακή πτώση της πρωτοχρονιάτικης μπάλα στην Times Square.

Keywords
Τυχαία Θέματα