2013: Το έτος που μπήκαν χειροπέδες σε πολιτικούς!

Το 2013 που φεύγει σήμερα ήταν αναμφίβολα ένα έτος που σημαδεύτηκε από τις συλλήψεις αλλά φυλακίσεις πολιτικών προσώπων. Ας δούμε ποιοι ήταν αυτοί που σημάδεψαν τη χρονιά που πέρασε:

Άκης Τσοχατζόπουλος

Είναι ο άνθρωπος που δεν πήρε το τιμόνι της χώρας στα χέρια του για ελάχιστες ψήφους. Βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για ξέπλυμα μαύρου πολιτικού χρήματος, κρίθηκε ένοχος και οδηγήθηκε στις φυλακές. Η πολύκροτη δίκη ξεκίνησε τον Απρίλιο και τελικά κρίθηκε ένοχος για όλα τα αδικήματα τον

Οκτώβριο.

Νίκος Μιχαλολιάκος

Ο αμφιλεγόμενος αρχηγός της Χρυσής Αυγής συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές τον Σεπτέμβρη του 2013 με την κατηγορία ότι είναι ο αρχηγός μίας εγκληματικής οργάνωσης με ιεραρχία και δομή. Σύμφωνα με το πόρισμα είχε την απόλυτη ευθύνη για την οργάνωση και το συντονισμό της δράσης της Χρυσής Αυγής και αφότου κρίθηκε προφυλακιστέος, βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού και απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισής του στις 3 Δεκεμβρίου του 2013.

Μιχάλης Λιάπης

Κατέπληξε το πανελλήνιο όταν μετά από έλεγχο της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι κυκλοφορούσε με ανασφάλιστο αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες. Οδηγήθηκε στην Ευελπίδων με χειροπέδες ενώ διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία με συνοπτικές διαδικασίες.

Χάρης Τομπούλογλου

Ο Χάρης Τομπούλογλου, πολιτευτής της ΝΔ και πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» συνελήφθη από το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής επ’ αυτοφώρω να λαμβάνει 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Ο Χάρης Τομπούλογλου μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και την υποχρέωση να καταβάλλει εγγύηση 150.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα