Πώς σχολίασε ο γερμανικός Τύπος τον παραμερισμό του Βαρουφάκη

Ο παραμερισμός του Γιάννη Βαρουφάκη ως κύριου διαπραγματευτή της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές προκάλεσε ικανοποίηση στο Βερολίνο. «Χαιρετίζω το μέτρο» δήλωσε κυβερνητική πηγή. «Πρόκειται για ενδιαφέρουσα εξέλιξη. Ελπίζω στο μέλλον να πάμε καλύτερα. Εκείνο που χρειαζόμαστε τώρα από την ελληνική πλευρά είναι τρία πράγματα: Προτάσεις, προτάσεις, προτάσεις».

Την ίδια ώρα, ο γερμανικός Τύπος υποδέχθηκε την είδηση για τον απόσυρση του κ.Βαρουφάκη από τις

διαπραγματεύσεις με τίτλους που δείχνουν...ανακούφιση αλλά και ικανοποίηση.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα τίτλων από τις on line εκδόσεις των εφημερίδων: «Ο Τσίπρας ταπεινώνει τον Βαρουφάκη» («Süddeutsche Zeitung»), «Η υφέρπουσα αποδυνάμωση του Γιάννη Βαρουφάκη» («Der Spiegel»), «Ο υπουργός οικονομικών έχασε την εξουσία του» («Bild Zeitung»), «Ο Τσίπρας αλλάζει τον κύριο διαπραγματευτή του» («Die Zeit»).

Στην καθιερωμένη κυβερνητική συνέντευξη τύπου ωστόσο, οι τόνοι ήταν χαμηλοί. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστίνα Βιρτς επιβεβαίωσε την τηλεφωνική επικοινωνία της Κυριακής μεταξύ του κ.Τσίπρα και της Άνγκελα Μέρκελ, απέφυγε όμως να υπεισέλθει σε οποιαδήποτε λεπτομέρεια της συνομιλίας τους. «Είναι η συνέχεια του διαλόγου που είχαν τις προάλλες στις Βρυξέλλες» αρκέστηκε να πει.

Keywords
Τυχαία Θέματα