Πέθανε ο συγγραφέας του "Χορεύοντας με τους Λύκους"

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών ο Μichael Blake, ο συγγραφέας του έργου «Χορεύοντας με τους Λύκους», που μεταφέρθηκε στο σινεμά με τεράστια επιτυχία.

Σε ηλικία 69 ετών, ο συγγραφέας που τιμήθηκε με ένα βραβείο Όσκαρ για το σενάριο της ταινίας, άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο, έπειτα από μία πολυετή μάχη με την επάρατη νόσο.

Το βιβλίο του «Χορεύοντας με τους Λύκους», με το οποίο έγινε γνωστός σε όλον τον κόσμο, όταν

πρωτοκυκλοφόρησε ήταν μία εμπορική αποτυχία. Μετά από παρότρυνση του φίλου του Kevin Conster, το βιβλίο μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη και γνώρισε τεράστια επιτυχία. Η ταινία προτάθηκε για 12 βραβεία Όσκαρ, 6 Χρυσές Σφαίρες και 9 βραβεία BAFTA και το βιβλίο πούλησε 3.5 εκατομμύρια αντίτυπα.

Το γουέστερν «Χορεύοντας με τους Λύκους» επικεντρώνεται γύρω από την ιστορία ενός υπολοχαγού, ο οποίος ταξιδεύει στο εσωτερικό της Αμερικής για να βρει μια στρατιωτική βάση, καθώς και την σχέση του με κάποιους ντόπιους Ινδιάνους. Μας μεταφέρει στο 1863 όταν ο υπολοχαγός Τζον Ντούμπαρ τραυματίζεται στον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο. Θέλοντας να ξεπεράσει τον τραυματισμό του,πηγαίνει στην Νότια Ντακότα με στόχο να εντοπίσει μια στρατιωτική βάση. Στην πορεία όμως, καταφεύγει σε καταυλισμό Ινδιάνων, όπου αναπτύσσει σχέσεις με αυτούς τους ανθρώπους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μισό εκατομμύριο επισκέπτες σε έκθεση για το Βυζάντιο στις ΗΠΑ

Αμφίπολη: Ξεκίνησαν αναστήλωτικά έργα στον Τύμβο Καστά

Στο Μουσείο Ακρόπολης 262 αρχαία έργα από τη Σαμοθράκη

Μισό εκατομμύριο επισκέπτες σε έκθεση για το Βυζάντιο στις ΗΠΑ

Λύθηκε το μυστήριο: Τι κρατούσε η Αφροδίτη της Μήλου; (VIDEO)

Keywords
Τυχαία Θέματα