Πέθανε ο διαχειριστής οικονομικών των Rolling Stones

Ο Βαυαρός αριστοκράτης Rupert Loewenstein, που διαχειριζόταν τα οικονομικά των Rolling Stones για περισσότερα από 40 χρόνια, πέθανε την Τρίτη, σε ηλικία 80 ετών.

Γεννημένος το 1933, ο τραπεζίτης Loewenstein προσελήφθη από το διάσημο συγκρότημα για να βάλει σε μια τάξη τα οικονομικά τους, μετα από την αποχώρηση του μάνατζερ Allen Klein. Από το 1968 μέχρι το 2007, ο Loewenstein κατάφερε να εκτοξεύσει τους Rolling Stones

σε μία μπάντα παγκοσμίου φήμης και να κάνει τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους να αυξηθούν κατά εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Γνωστός ως «η ανθρώπινη αριθμομηχανή» είχε δηλώσει σε συνέντευξη του το 1992 ότι προτιμά να δουλεύει με ανθρώπους που είναι το «νέο χρήμα». Ίσως η πιο κερδοφόρα συμφωνία της καριέρας του, ήταν με τον Καναδό Michael Cohl το 1989, που πρότεινε στο συγκρότημα ένα μοντέλο περιοδείας -για το τουρ τους Steel Wheels - το οποίο τους απέφερε 260 εκατ. δολάρια. Το 2002, ο Keith Richards είχε δηλώσει για εκείνον: «Είναι ένα μεγάλο οικονομικό μυαλό. Παίζει στις αγορές όπως εγώ κιθάρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα