Πασχαλινές εκπομπές και ντοκιμαντέρ στη ΝΕΡΙΤ τη Μ.Εβδομάδα

Ένα ξεχωριστό εορταστικό πρόγραμμα, με ζωντανή μετάδοση των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας, ειδικές εκπομπές, ποιοτικά ντοκιμαντέρ, ξένες σειρές και ταινίες έχει ετοιμάσει για τις ημέρες του Πάσχα η ΝΕΡΙΤ.

Ειδικότερα, την Κυριακή των Βαΐων 5 Απριλίου στις 08.00 θα μεταδοθεί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου, ενώ στις 19.00 θα μεταδοθεί η Ακολουθία του Νυμφίου από τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Θεσσαλονίκης.

Τη

Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου στις 19.00 η ΝΕΡΙΤ θα μεταδώσει την Ακολουθία του Νυμφίου από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως Κορωπίου.

Στις 22:00 θα μεταδοθεί για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση το δράμα του Κένεθ Γκλένααν «THE ARK», με τους Ντέϊβιντ Θρέλφολ, Άσλεϊ Γουόλτερς, Τζόαν Γουόλεϊ, Νίκο Μίραλέγκρο. Γραμμένη από τον Τόνι Τζόρνταν, η ταινία είναι μια μοναδική εξιστόρηση της βιβλικής ιστορίας του Νώε και της Κιβωτού και μεταδίδεται από τη ΝΕΡΙΤ λίγες μέρες μετά την πρεμιέρα της στο BBC.

Αμέσως μετά, στις 23.35 η Έλλη Λαμπέτη διαβάζει αποσπάσματα από το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο και απαγγέλει ύμνους της Μεγάλης εβδομάδας, σε μια εκπομπή από το Αρχείο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Τη Μεγάλη Τρίτη 7 Απριλίου, η ΝΕΡΙΤ θα μεταδώσει στις 19.00 την Ακολουθία του Νυμφίου από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Πειραιώς και στις 22.00 το ντοκιμαντέρ του History Channel «Τα μυστήρια της Βίβλου: Ο Ιούδας».

Στις 23.00, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων και ο Ηλίας Λογοθέτης έρχονται «ΣΤΑ ΑΚΡΑ» με τη Βίκυ Φλέσσα, διαβάζουν ποιήματα για την Άνοιξη, μιλούν για τους μεγάλους Δασκάλους, τραγουδούν μοιρολόγια και αφηγούνται προσωπικές στιγμές, που καθόρισαν την ζωή τους.
Τη Μ. Τετάρτη 8 Απριλίου στις 19.00 θα μεταδοθεί η Ακολουθία του Νιπτήρος από τον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Ντεπώ.
Ακολουθεί στις 22.00 η προβολή των δύο πρώτων επεισοδίων της ιστορικής σειράς του RAI «ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ». Με πρωταγωνιστή τον μεγάλο Ομάρ Σαρίφ, στο ρόλο του Άγιου Πέτρου, η σειρά προβάλλει την ένταση που δημιούργησε ο θάνατος και η ανάσταση του Χριστού μεταξύ Ρωμαίων και Χριστιανών. Η γέννηση της χριστιανικής κοινωνίας στην Ιερουσαλήμ και οι μετέπειτα διώξεις των πρώτων Χριστιανών, μέσα από τα μάτια του πιστού μαθητή του Ιησού.

Τη Μεγάλη Πέμπτη 9 Απριλίου στις 19.00 η ΝΕΡΙΤ θα μεταδώσει την Ακολουθία των Αγίων Παθών από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
Στις 23:15 θα μεταδοθεί σε πρώτη τηλεοπτική προβολή το ντοκιμαντέρ του RAI «Η Νύχτα της Ιεράς Σινδόνης». Το ντοκιμαντέρ αποσαφηνίσει το ζήτημα της ραδιοχρονολόγησης με βάση ένα νέο και αδημοσίευτο έγγραφο, το οποίο έφερε στο φως νέα στοιχεία για την αυθεντικότητα της αμφιλεγόμενης Ιεράς Σινδόνης.

Με δύο ελληνικά ντοκιμαντέρ από το Αρχείο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θα ανοίξει το πρόγραμμα της Μεγάλης Παρασκευής 10 Απριλίου: στις 06:15 το οδοιπορικό «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ» και στις 07:00 το «ΡΩΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΙΟ ΔΡΑΜΑ» του Γιώργου Σγουράκη.

Στις 08.00 θα μεταδοθεί η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης.

Ακολουθεί στις 12:30 η συναυλία SARAJEVO CONCERT 2014 με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης και στις 14:00 το ντοκιμαντέρ του History Channel «Τα μυστήρια της Βίβλου: Ιερουσαλή, η νεκρή ιερά πόλη».

Στις 19:00 θα μεταδοθεί η Ακολουθία του Επιταφίου από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου και στις 22.30 τα δύο τελευταία επεισόδια της μίνι σειράς «Ο Άγιος Πέτρος».

Το Μεγάλο Σάββατο 11 Απριλίου στις 08.00 θα μεταδοθεί η Ακολουθία του Εσπερινού – Θ. Λειτουργία του Μ. Βασιλείου από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων – Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας.

Στις 11.20 θα μεταδοθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα το ντοκιμαντέρ του Discovery Channel «Ποιος Παγίδευσε τον Ιησού;». Το ντοκιμαντέρ επιχειρεί μια εγκληματολογική προσέγγιση της σύλληψης και σταύρωσης του Ιησού στην πόλη της Ιερουσαλήμ.

Στις 20:30 θα προβληθεί το αγγλικό ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ «Ημερολόγια Γης: Ιεροί τόποι», που μας ταξιδεύει σε μερικές από τις πιο ιερές τοποθεσίες του κόσμου.
Στις 23:00 θα μεταδοθεί η Ακολουθία της Αναστάσεως από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου.



Τρία ντοκιμαντέρ από το Αρχείο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θα μεταδοθούν το πρωί της Κυριακής του Πάσχα 12 Απριλίου: στις 08:00 το επεισόδιο της σειράς «ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ» με τίτλο «ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ – ΝΤΑΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ», στις 09.00 ένα οδοιπορικό στη Μονή Σινά με τη Μάγια Τσόκλη μέσα από τη σειρά «ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΑΓΙΑ» και στις 10:10 το επεισόδιο «ΠΥΡΙΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ» από τη σειρά «ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ».

Ακολουθεί στις 11:00 ο Εσπερινός της Αγάπης από τον Ιερό Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου και στις 13:00 το εορταστικό επεισόδιο «Ηρθ' η Λαμπρή και η Πασχαλιά!...» της εκπομπής «Το αλάτι της γης» με τον Λάμπρο Λιάβα.

Ο δάσκαλος και ερευνητής του ελληνικού χορού Βασίλης Καρφής αναφέρεται στα έθιμα, τις τελετουργίες και τα χορευτικά δρώμενα των ημερών όπου πρωτοστατούν οι γυναίκες, ενώ οι μουσικοί Ηλίας Πλαστήρας και Φραγκίσκος Τζιωτάκης μιλούν αντίστοιχα για το Πάσχα στην Ήπειρο και την Κύθνο. Τραγουδούν οι: Ηλίας Πλαστήρας, Δημήτρης Κωνσταντής, Μαρία Ζιάκα, Μαριάνθη Λιουδάκη και Ηλίας Αβραμίδης.

Άρωμα Πασχαλιάς θα πάρει και η εκπομπή ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ με τη Ρ. Τσιτσιμπίκου και τον Π. Κουμπλή, τη Δευτέρα του Πάσχα 13 Απριλίου στις 13.00.
Ο Παναγιώτης Λάλεζας μας ξεναγεί στη μουσική ταυτότητα της Ρούμελης και του Μοριά, των Κυκλάδων, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας αλλά και της Δωδεκανήσου και του Βορείου Αιγαίου.
Μαζί μας χορευτικά συγκροτήματα, καθώς και δεξιοτέχνες, όπως ο Βασίλης Κιτσιόπουλος στο κλαρίνο και ο Αλέξανδρος Παπαδάκης στην Κρητική λύρα.

Στις 20.00 θα προβληθεί το επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ, με τίτλο «ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΕΣ».

Keywords
Αναζητήσεις
παρασκευη 3-4-2015 νεριτ 22.00, aleksadros papadakis nerit
Τυχαία Θέματα