Η Αριστερά του Τίποτα είναι εδώ

Του Νίκου Σίμου

«Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις», για να είμαστε και στο πνεύμα το πασχαλινό, η στήλη επιβεβαιώθηκε. Το ακριβώς προηγούμενο σχόλιο της στήλης είχε τίτλο «Το κατά Πανούση λάθος της Μεταπολίτευσης», στο οποίο αναφερθήκαμε στην έννοια της ελευθερίας, όπως την είχε προσδιορίσει παλαιότερα ο σημερινός υπουργός και κατά τον οποίον η ελευθερία αυτή, πολύ σωστά, έχει όρια και κανόνες.

Μετά τα όσα συνέβησαν με τους αντιεξουσιαστές, με την εισβολή τους στο Προαύλιο της Βουλής, τις καταλήψεις και ενέργειες, γενικώς, που

αποκάλυπταν ότι ο εν λόγω χώρος θεωρούσε ότι είχε τη συμπάθεια αν όχι και τη στήριξη της νέας κυβέρνησης της «για πρώτη φορά Αριστερά», ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ορθά ενεργών και θέλοντας να διαχωρίσει τη θέση του από τα αριστερά φληναφήματα των περιστασιακών συντρόφων του του ΣΥΡΙΖΑ, έγραψε ένα άρθρο-καταπέλτη. Ένα άρθρο που ..ξεβρακώνει όσους από τον χώρο αυτό, δηλαδή από τον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούν ότι αριστερή διακυβέρνηση σημαίνει και ανοχύρωτη χώρα! Ή ότι πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης μπορεί να τα εκδίδουν «άνθρωποι χωρίς πρόσωπο».

Εχέφρονες στο κόμμα που κυβερνά εμφανίζονται ο Αλέξης Τσίπρας και δύο τρεις στενοί συνεργάτες του. Και βεβαίως και ο σοβαρός Γιάννης Πανούσης. Αυτοί είναι που προφανώς έχουν αντιληφθεί ότι η ανάδειξη τους στην εξουσία δεν έγινε επειδή αιφνιδίως ο αστικός κόσμος και γενικώς η μεσαία τάξη εγοητεύτηκαν από τα κάλλη της αριστεράς και μάλιστα εκείνης που ερωτοτροπεί με χώρους της βίας και του μηδενισμού. Έτσι, επειδή ακριβώς οι νοικοκυραίοι θέλουν να αισθάνονται ασφαλείς και ότι ζουν σε ένα οργανωμένο κράτος έτσι όπως το περιγράφει ο Γιάννης Πανούσης, αυτοί ακριβώς οι πολίτες που τιμώρησαν τον Αντώνη Σαμαρά και προηγουμένως το ΠΑΣΟΚ για άλλους λόγους, μπορεί ανέτως να στείλουν πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ στα ποσοστά της πολιτικής ανυπαρξίας. Από τα ποσοστά αυτά άλλωστε ξεκίνησε την κυβερνητική του πορεία, επειδή κάποιοι άλλοι σε άλλους χώρους, αποδείχθηκαν ως κυβερνήτες είτε ανίκανοι είτε αφελείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα