Παρέμβαση Τσίπρα υπέρ της Ρωσίας

Μία παρέμβαση με την οποία τοποθετείται ουσιαστικά υπέρ της Ρωσίας πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κουρφής. Ο Έλληνας πρωθυπουργός παίρνοντας τον λόγο για να μιλήσει για την κατάσταση στην Ουκρανία και τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρωσία ανέφερε ότι η κρίση στην Ουκρανία παραμένει ένα κρίσιμο ζήτημα στην περιοχή και πέρα από αυτή και συμπλήρωσε: "Η Ελλάδα

έχει επιπρόσθετους λόγους να στηρίζει την ειρήνη και τη σταθερότητα, δεδομένου ότι δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί ελληνικής καταγωγής διαμένουν στην περιοχή των συγκρούσεων".

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για την ανάγκη οικοδόμησης μιας Ευρωπαϊκής Αρχιτεκτονικής Ασφάλειας συμπεριέλαβε τη Ρωσία στη συζήτηση αυτή χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη πρόκληση ως απαιτητική. Λίγο νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει τη διαδικασία των κυρώσεων ως έναν φαύλο κύκλο "στρατιωτικοποίησης και ψυχροπολεμικής ρητορείας".

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του επανέλαβε αρκετές φορές την ανάγκη για ειρηνευτικές πρωτοβουλίες από την πλευρά των διπλωματών αλλά και την ανάγκη εξασφάλισης της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στη γύρω περιοχή.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία ανάμεσα στους Ευρωπαίους ηγέτες αφού από τις πρώτες ημέρες της θητείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τόσο ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Νίκος Κοτζιάς είχαν δείξει τις προθέσεις τους απέναντι στη Ρωσία οι οποίες συνδέονται άμεσα με τη συνεργασία που υπάρχει με τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε ζητήματα ενέργειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα