Παπαδημούλης: "Το κόστος μη συμφωνίας θα είναι μεγάλο για Ελλάδα και δανειστές"

"Προσυπογράφω τη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι έχουμε μπει στην τελική ευθεία για συμφωνία" είπε στα Παραπολιτικά 90,1 ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

"Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος αλλά χρειάζεται δουλειά και ευελιξία και από τις δύο πλευρές ώστε να έχουμε μια αποδεκτή, βιώσιμη και ρεαλιστική συμφωνία μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες", όπως είπε ο ευρωβουλευτής.

Ο ίδιος τόνισε πως η συμφωνία χρειάζεται να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατόν σημειώνοντας πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να γίνει αυτό και ανέφερε πως χρειάζεται επιτάχυνση των συζητήσεων σε τεχνοκρατικό και πολιτικό επίπεδο.

Ξεκαθάρισε συν τοις άλλοις πως το κόστος μη συμφωνίας θα είναι μεγάλο όχι μόνο για την Ελλάδα και τους δανειστές και εκτίμησε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συμφωνία τονίζοντας πως στην κορύφωση της διαπραγμάτευσης είναι λογικό να υπάρχουν διαφορετικές φωνές.

Σχολιάζοντας της έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είπε πως υπογραμμίζει την ανάγκη να ανακόψουμε μια δυναμική που αυξάνει τους κινδύνους ενώ επέκρινε την Ντόρα Μπακογιάννη για τα περί ελέγχων κεφαλαίων το τριήμερο και κάλεσε όλους να επιδείξουν ψυχραιμία και να αποφεύγουν τέτοιες δηλώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα